μπέος-εκφοβισμός-στους-υπαλλήλους-τη-847344
ΔΗΜΟΙ | 30.03.2022 | 22:28

Μπέος: Εκφοβισμός στους υπαλλήλους της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Βόλου

Μπέος: Στη Βουλή έφτασε η πρωτοφανής επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στους υπαλλήλους και την προϊσταμένη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου (και συνυπογράφοντα τον έτερο βουλευτή του νομού Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο)  σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών κάνουν λόγο για «εκφοβισμό» και «απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις» από τον δήμαρχο Βόλου.

Αφορμή για την προσωπική επίθεση είναι η απόρριψη της κατασκευής κόμβου μπροστά στο νεκροταφείο της Νέας Ιωνίας με κοινοτικά κονδύλια γιατί θίγει μνημείο.

Ο Αχ. Μπέος αντέδρασε και σε συνέντευξή του στο TRT επιτέθηκε στην υπηρεσία και στα πρόσωπα που την απαρτίζουν. «Θεωρώ ότι αυτή η υπηρεσία πρέπει να κλείσει. Δεν προσφέρει κάτι. Άλλο Αρχαιολογία και άλλο Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Κάθονται σ’ ένα γραφείο, κοιτάζει ο ένας τον άλλον και όταν βαριούνται ανοίγουν ένα παράθυρο και κοιτάζουν τα αυτοκίνητα απ’ έξω, αν είναι μονά ή ζυγά», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Μνημείο δεν είναι ο μαντρότοιχος. Μνημείο είναι το εσωτερικό. Και λέει αυτή η Γεωργίου, που δεν ξέρω τι γνώσεις έχει, τι επαγγέλλεται. Τη φύτεψε κανένα πολιτικό πρόσωπο εκεί; Γιατί ο πρόεδρος της Επιτροπής ψήφισε θετικά για το έργο. Της είπα ‘θα σε ξεφτιλίσω άλλη μία φορά γιατί το έργο θα γίνει’. Πήγε να εμποδίσει το έργο επειδή έχει κόντρα μαζί μας. Ούτε πεζοδρόμιο δεν έχει εκεί και δημιουργούμε για να περνάει ο κόσμος. Το τι γίνεται στην πόλη το αποφασίζει ο Μπέος με τους συνεργάτες του. Όχι η κυρία Γεωργίου».

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασής του ότι ο Αχ. Μπέος «υποσχέθηκε» να φέρει τον κόμβο «με ελικόπτερο»! «Αν δεν δικαιωθεί η ένστασή μας, θα γίνει το έργο με δικά μας χρήματα, του Δήμου Βόλου. Ξέρω εγώ πολύ καλά. Θα κατέβει ο κυκλικός κόμβος με ελικόπτερο στη 1 η ώρα το βράδυ και άντε γεια! Νούμερα. Που σας συντηρεί το Ελληνικό Δημόσιο εις βάρος των πολιτών. Και θα ξυπνήσετε και θα πείτε ‘τι έγινε; ποιος τον έφερε;’», είπε. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την προστασία των υπαλλήλων της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και τη λήψη διοικητικών μέτρων από το υπουργείο Εσωτερικών.