μπέος-απατεώνες-παριστάναν-τον-δήμαρ-786810
ΔΗΜΟΙ | 13.05.2022 | 21:56

Μπέος: Απατεώνες παριστάναν τον δήμαρχο Βόλου -Στην αστυνομία κατέφυγε ο ίδιος

Ο Αχιλλέας Μπέος ειδοποιήθηκε για τα όσα συνέβαιναν πίσω από την πλάτη του, από φίλους και συνεργάτες. Οι απατεώνες είχαν φτιάξει ένα mail καρμπόν με το δικό του και προσπαθούσαν να κλείσουν «δουλειές». Να εξαπατήσουν επιχειρηματίες και όχι μόνο, με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα. Κάποιοι μπήκαν σε υποψίες, επικοινώνησαν με το δημαρχείο και το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται.

Μετά από επώνυμες καταγγελίες Βολιωτών ότι έλαβαν μηνύματα και μάλιστα με απειλητικό περιεχόμενο, δήθεν από το προσωπικό e-mail του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, τονίζεται κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη και πως οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουν καμία απολύτως σημασία στα mail αυτά.

Ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έχει αναφέρει το γεγονός στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που καταφανώς κατασκεύασαν και χρησιμοποιούν πλαστό e-mail με το όνομα του Δημάρχου Βόλου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το επίσημο e-mail του Δημάρχου χρησιμοποιείται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, και εφιστούμε την προσοχή γι’ αυτό, το επίμαχο mail είναι πλαστό και αποτελεί “εργαλείο” στα χέρια επιτηδείων, προφανώς για την εξαπάτηση πολιτών