«Μπαράζ» απολύσεων συμβασιούχων –Ποιοι δήμαρχοι αλλάζουν «ρότα» (αποφάσεις) - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Ιούνιος
Back

«Μπαράζ» απολύσεων συμβασιούχων –Ποιοι δήμαρχοι αλλάζουν «ρότα» (αποφάσεις)

Την ώρα που οι αποφάσεις των Επιτρόπων ανά την Ελλάδα σε σχέση με τους συμβασιούχους είναι αντιφατικές, ζητήματα ανακύπτουν από τη στάση ορισμένων δημάρχων που δείχνουν αρνητική στάση και υπογράφουν απολύσεις.

Οι πρώτες αποκαλύψεις ήρθαν πριν λίγες μέρες στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών καθώς, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο “πράσινος” δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης άλλαξε ξαφνικά στάση αποφασίζοντας απολύσεις και όχι ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων.

Τη στάση αυτή όμως φαίνεται ότι υιοθετούν και άλλοι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση (δείτε ΕΔΩ) που αποκαλύπτει aftodioikisi.gr, στο δήμο Αμφίπολης χθες υπογράφτηκαν οι απολύσεις 14 συμβασιούχων που στις 30.4 συμπληρώνουν 24μηνο, χωρίς καν να έχουν πληρωθεί εδώ και 4 μήνες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση του “γαλάζιου” δημάρχου Κωνσταντίνου Μελίτου ελήφθη, αφού προηγουμένως, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματά τους θα καταβληθούν άμεσα, πράγμα, που, βεβαίως, δεν έγινε.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του δήμου Κιλκίς, όπου ο, επίσης, “γαλάζιος” δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είδε χθες στο γραφείο του τους συμβασιούχους και ανακοίνωσε σε 13 από αυτούς (διμηνίτες) που συμπληρώνουν σήμερα 24μηνο ότι απολύονται, ενώ, όπως είπε ο κ. Σισμανίδης, ανάλογη θα είναι και η τύχη 15 ακόμη συναδέλφων τους με 8μηνες συμβάσεις που συμπληρώνουν 24μηνο τον Ιούνιο. Οι μόνοι που θα την “γλιτώσουν” είναι ακόμη 25 συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν συμπληρώνουν 24μηνο την 31η Δεκεμρβίου 2017, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων τους, σύμφωνα με τον νόμο Βερναρδάκη. Να σημειωθεί ότι και οι 53 συμβασιούχοι του δήμου Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο, καθώς ο Επίτροπος αρνείται να υπογράψει το σχετικό ένταλμα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!