Μπακογιάννης: Προσωρινή δομή προσφύγων στον Ελαιώνα -Αντιδράσεις από αντιπολίτευση

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία εισηγήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα δημιουργηθεί δίπλα στην κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα νέα δομή η οποία θα φιλοξενεί πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται υπό την προστασία του καθεστώτος απόκτησης ασύλου μέχρι να αποκτήσουν κανονική στέγη μέσα από το πρόγραμμα “Ηλιος” της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ.

Οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν εκεί θα προέρχονται τόσο από την Μυτιλήνη όσο και από την πλατεία Βικτωρίας καθώς η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι ενταγμένοι στην διαδικασία χορήγησης ασύλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην νέα δομή θα έχουν μια διάρκεια παραμονής που δεν θα ξεπερνά τις δύο με τρεις εβδομάδες μέχρι να μετακινηθούν σε κανονικές κατοικίες που θα τους βρει η Υπατη Αρμοστία.

Στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης αφού υπογράμμισε ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην επίλυση του του προσφυγικού προβλήματος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αθήνα δεν πάει άλλο καθώς η πόλη έχει φτάσει στα όρια της, όπως είπε χαρακτηριστικά. .

Αντίδραση από την Ανοιχτή Πόλη

Nα “μην παγιδευτεί στα λάθη της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη” κάλεσε τη Δημοτική Αρχή ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή τη μεταφορά στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα 2.500 προσφύγων. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης κατά την συζήτηση για το Προσφυγικό η δομή πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ενώ στο παρελθόν ήταν η καλύτερη στη χώρα. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε την πρόταση του συνδυασμού του για την ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων για την φιλοξενία των αναγνωρισμένων προσφύγων σημειώνοντας ότι ” η λύση δεν είναι να τους μεταφέρουμε στην Αμυγδαλέζα ή τον Ελαιώνα”.

Παρεμβάσεις εκτός ημερήσιας διάταξης της Ανοιχτής Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Σεπτέμβρη 2020

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Σεπτέμβρη, η Ανοιχτή Πόλη έθεσε και τα παρακάτω ζητήματα:

Η πρώτη μέρα των παιδιών στα σχολεία επιβεβαίωσε δυστυχώς την ανησυχία μας για τις σοβαρές ελλείψεις στην υγειονομική θωράκιση της σχολικής κοινότητας: ελλείψεις σε εργαζομένους καθαριότητας (στο 41ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη μία μόνο καθαρίστρια κοντά στη σύνταξη καλύπτει τις ανάγκες πολυώροφου κτιρίου!), ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα στα ολοήμερα σχολεία, ελλείψεις σε μάσκες και αντισηπτικά. Το Υπουργείο επιβεβαίωσε την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις καταστάσεις. Όχι μόνο δεν ικανοποίησε το αυτονόητο αίτημα για 15 μαθητές ανά τμήμα αλλά ούτε καν ανταποκρίθηκε στην έκκληση για περισσότερα θρανία, ώστε να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες αραίωσης των παιδιών, έστω με τις δεδομένες συνθήκες. Την ίδια αδιαφορία επέδειξαν, Υπουργείο και Δημοτική Αρχή, απέναντι στις προτάσεις που κατέθεσε η Ανοιχτή Πόλη, για επαναλαμβανόμενα τεστ covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, κινητές ιατρικές μονάδες ανά Δημοτική Κοινότητα, ειδικό πλαίσιο προστασίας για την Γκράβα και τους παιδικούς σταθμούς, δημιουργία ειδικού λογαριασμού covid-19 και ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών κ.ά.

Επιθυμία της Ανοιχτής Πόλης είναι να ανταποκριθεί ο Δήμος Αθηναίων στις ανάγκες των σχολείων και να γίνει κατορθωτή μια γόνιμη και ασφαλής σχολική χρονιά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που θέτει η πανδημία. Οι εκπρόσωποί μας στους φορείς της Σχολικής Κοινότητας θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στην κατεύθυνση αυτή.

Σε συνάφεια με το παραπάνω ζήτημα, η Ανοιχτή Πόλη στήριξε ψήφισμα για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων μεταναστών/ριών καθαριστών/ριών που είχαν προσληφθεί από τις Σχολικές Επιτροπές, εργάζονταν το έτος 2019, κάποιες για πολλά χρόνια, και υπέστησαν ρατσιστικό αποκλεισμό από τη διαδικασία διορισμού στα δημόσια σχολεία. Επισημαίνουμε ότι ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων είναι τουλάχιστον διπλάσιος από τους 264 προσληφθέντες και καλούμε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση τους απαιτούμενους πόρους για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών, με πλήρη και μόνιμη απασχόληση.

Καλέσαμε τη Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την απόφαση ΑΔΣ295 του Δημοτικού Συμβουλίου και να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση στήριξη, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης των αναγνωρισμένων προσφύγων που οδηγήθηκαν εκτός δομών φιλοξενίας – λύση που θα σέβεται την ποιότητα ζωής στις γειτονιές καθώς και τα δικαιώματα των προσφύγων, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται περαιτέρω ήδη κορεσμένες δομές, όπως αυτή του Ελαιώνα. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να αξιοποιήσει τις οικιστικές δυνατότητες της πόλης, όπως με ενοικίαση ξενοδοχείων που παραμένουν κλειστά. Οφείλει ακόμα να δραστηριοποιηθεί εντός της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία ενός δικτύου δήμων που θα συμβάλουν στη φιλοξενία και την ένταξη των προσφύγων, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου ευρωπαϊκού δικτύου, όπως άλλωστε προτείνουν προοδευτικοί πολίτες και δημοτικές αρχές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Θέσαμε το ζήτημα της παραχώρησης της Οικίας Λέλας Καραγιάννη στην Εκκλησία που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακάμπτοντας τις αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου και αγνοώντας τις προτάσεις που έχουν διατυπώσει οι κάτοικοι για τη χρήση του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου ως χώρου μνήμης και πολιτισμού. Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει τους κατοίκους της περιοχής στις ενέργειες και την προσφυγή τους για ανάκληση της απόφασης παραχώρησης και κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό ψήφισμά τους. Οι προτάσεις των κατοίκων πρέπει να τεθούν σε δημόσια ανοιχτή διαβούλευση, με το συντονισμό του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Επισημάναμε τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Κοινοτικών Συμβουλίων. Πέρα από την παράκαμψη των αρμοδιοτήτων τους, όπως στην περίπτωση της Οικίας Λέλας Καραγιάννη, είναι απαράδεκτο να συνεδριάζουν δια περιφοράς. Όπως ήδη επισήμαναν οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης, η έκτακτη κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας δεν πρέπει να απαξιώσει τις δημοκρατικές λειτουργίες των εκλεγμένων οργάνων. Ιδιαίτερα αφού είναι απολύτως εφικτή η σύνδεση σε πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, ενώ και οι υπάρχοντες χώροι δίνουν τη δυνατότητα και για ασφαλή συνεδρίαση με φυσική παρουσία.

Η Ανοιχτή Πόλη ζήτησε να προγραμματιστεί συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη γειτονιά των Κουντουριώτικων και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή.

Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ

«Η αθλιότητα που επικρατεί στη Μόρια, στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Αμυγδαλέζα και τώρα στον Ελαιώνα, έχει δημιουργηθεί εφαρμόζοντας μια συγκεκριμένη πολιτική. Είναι η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, μια συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστά τηρεί η Κυβέρνηση της ΝΔ, εξαιτίας της οποίας έχουμε τον Πρωθυπουργό να λέει κυνικά ότι “δεν θα φύγει κανείς από τα νησιά”. Μια συμφωνία που στερεί το δικαίωμα στον πρόσφυγα και το μετανάστη να καταθέσει αίτηση ασύλου στην χώρα προορισμού. Τον υποχρεώνετε να την καταθέσει στην Ελλάδα ανεξάρτητα με το αν θέλει να μείνει στην Ελλάδα ή όχι.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη 2020, προσθέτοντας τα εξής:

Για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για το προσφυγικό

« Υλοποιώντας αυτή την πολιτική, Κυβέρνηση και δημοτική Αρχή διαχειρίστηκαν αυτή τη συγκεκριμένη εκρηκτική κατάσταση (για την οποία προειδοποιούσαμε από την αρχή της καραντίνας) με μια εγκληματική αμέλεια:

  • Καταστρατήγησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που η Κυβέρνηση είχε θέσει. Κυριολεκτικά η καραντίνα στην οποία μπήκε ο Ελαιώνας και οι άλλες δομές της Αττικής και η καταστροφή στη Μόρια, χρονικό κυριολεκτικά προαναγγελθέντων εξελίξεων, με βάση την αθλιότητα που υπήρχε εκεί, δείχνει ότι δεν έλαβαν κανένα μέτρο.
  • Στοίβαξαν στον Ελαιώνα 2,5 χιλιάδες ανθρώπους σε εικόνες ντροπιαστικές τις οποίες δώσαμε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να υπάρξει κρούσμα και παραμένει ερώτημα το πως μπορεί να εφαρμοστεί καραντίνα για τους συνανθρώπους μας σε μια δομή με αυτά τα τετραγωνικά και με αυτούς τους χώρους.
  • φτιάχνουν και νέα καινούρια δομή δίπλα στην “προσωρινή δομή” του Ελαιώνα, γιατί έτσι τη χαρακτήριζαν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Μια δομή για να μεταφέρουν τους ανθρώπους που έχουν πάρει πλέον άσυλο και είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.
  • Δεν διεκδικούν το στοιχειώδες, να υπάρχει κρατικό πρόγραμμα ένταξης των ανθρώπων που πήραν άσυλο, για τη στέγαση και την ασφάλισή τους, όλα όσα χρειάζονται για να μπορούν να έχουν μια πορεία ένταξης στη χώρα, αν φυσικά το επιθυμούν.
  • Δεν αξιοποίησαν άμεσες λύσεις που υπήρχαν να φιλοξενηθεί αυτός ο κόσμος, σε ξενοδοχεία της Αττικής που σήμερα είναι κλειστά, με ανθρώπινους όρους διαβίωσης και υλοποίησης της καραντίνας.

Η δημοτική Αρχή δεν υλοποιεί τίποτα από αυτά και βάζει πλάτη για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που, εκτός των άλλων, εργαλειοποιεί το προσφυγικό και δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση της Τουρκίας να χειρίζεται χιλιάδες ανθρώπων σαν μηχανή εκβιασμού σε σχέση με τις συνολικότερες επιδιώξεις τους.

Όλα αυτά οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι ναζιστές τα ξεχνούν σιωπώντας μπροστά στα αφεντικά τους, του Αμερικάνους και Ευρωπαίους Ιμπεριαλιστές. Γι΄ αυτούς το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αδιαφορώντας ότι είναι άνθρωποι που έχουν διωχθεί από τους πολέμους και το μακελειό που κάνουν στις χώρες τους τα αφεντικά τους.»

Για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Κατασκήνωση του Δήμου

« Είμαστε ΥΠΕΡ στην παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων στον Άγιο Αντρέα για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι ασυνόδευτοι πρόσφυγες και μετανάστες που θα προέλθουν από τέσσερα νησιά. Δεν οφείλουμε ευαισθησία μόνο στους ασυνόδευτους ανήλικους, αλλά είναι υποχρέωση της πολιτείας να μεταφέρει τώρα και τους υπόλοιπους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και να σταματήσει αυτό το αίσχος του εγκλωβισμού. Για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων, θεωρούμε ότι η ευθύνη του Δήμου δεν μπορεί να σταματά μόνο στην παραχώρηση και μετά να μετατρέπεται η κατασκήνωση σε άβατο. Έχει ευθύνη ο Δήμος για τις συνθήκες που θα υπάρχουν στη λειτουργία αυτής της δομής και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ελέγξει και να εξασφαλίσει ότι αυτά τα παιδιά όσο θα βρίσκονται εκεί θα έχουν πρόσβαση και σε αναγκαίες εκπαιδευτικές λειτουργίες που πρέπει να υπάρχουν.»

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ

«Ο Δήμαρχος νομίζει ότι ζει σε άλλη πόλη»

Η Ομιλία Παύλου Γερουλάνου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Αθηναίων:

«…Κατ’ αρχάς θέλω να συγχαρώ τον κ. Ηλιόπουλο για τα νέα του καθήκοντα. Δεν συμφωνώ συχνά με τις αποφάσεις του κόμματός του, αλλά εδώ έκαναν καλή επιλογή.  Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που έχει μπροστά του.

Διαβάζοντας την ημερήσια διάταξη, πολύ φοβάμαι ότι η Δημοτική Αρχή και οι Αθηναίοι πολίτες ζουν σε διαφορετική πόλη …

Αυτή την ώρα που συζητάμε, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέσσερις μεγάλες κρίσεις:

Μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση

Μια μεταναστευτική κρίση όπου η χώρα καλείται να καταστεί σύνορο μιας ολόκληρης ηπείρου.

Μια διεθνή οικονομική κρίση που έρχεται στο τέλος μιας δικής μας δεκαετούς κρίσης

Και μια γεωπολιτική κρίση όπου η ελληνική διπλωματία και άμυνα καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επιθετικές διαθέσεις της Τουρκίας.

Εκτός από την τελευταία, επίκεντρο όλων των κρίσεων στην Ελλάδα είναι ο Δήμος Αθηναίων.

Και αν δεν είναι ακόμα, θα γίνει σύντομα.

Δεν προσπαθώ να μειώσω τη σημασία των νησιών στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της μετανάστευσης, ούτε υπονοώ ότι μόνο στην Αθήνα έχουμε οικονομικά προβλήματα.

Όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ο Δήμος των Αθηναίων είναι ιδιαίτερος.

Είναι ο Δήμος της πρωτεύουσας, είναι ο πολυπληθέστερος δήμος της χώρας, ο Δήμος που καλωσορίζει τους περισσότερους επισκέπτες ημερησίως, χειμώνα καλοκαίρι, είναι ο Δήμος με τα περισσότερα νοσοκομεία και σχολεία της χώρας, ο Δήμος με τους περισσότερους υπαλλήλους και τους περισσότερους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Είναι ένας δήμος που στηρίζει την οικονομία του σε μεγάλο βαθμό σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Καλώς ή κακώς τον Δήμο της Αθήνας παρακολουθούν χιλιάδες μάτια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο για να δουν αν αυτή η χώρα αντιλαμβάνεται το μέγεθος και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις κρίσεις αυτές στην τοπική μας κοινωνία.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν κοιτάξει κανείς τη σημερινή ημερήσια διάταξη, θα συμπεράνει ότι ο Δήμος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις κρίσεις και τις προεκτάσεις τους, αλλά ούτε αντιλαμβάνεται το μέγεθός τους. Αλλιώς, δεν εξηγείται αυτή η ημερήσια διάταξη.

Δίνει την εντύπωση ενός Δήμου σε αφασία, ενός Δήμου χωρίς άποψη, χωρίς αντίληψη. Σε όλα έχει τη γραμμή: «Ό,τι πει η Κυβέρνηση».

Μόνο το προσφυγικό θα συζητήσουμε, γενικά και αόριστα, χωρίς εισήγηση του Δημάρχου, κι αυτό ύστερα από αίτημα της Αντιπολίτευσης.

Για ποια απ’ όλες τις κρίσεις συγκροτήσατε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και το φέρατε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Για καμία. Τι μας έχετε φέρει να συζητήσουμε;

Ένα μπαράζ πάλι θεμάτων για θέσεις στάθμευσης, παρατάσεις ταφής και εγκρίσεις πρακτικών.

Ακόμη και για τις θέσεις στάθμευσης, σας έχουμε ζητήσει εδώ κι ένα σχεδόν χρόνο να ετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την πόλη και εσείς αρνείστε να το εκπονήσετε κι εξακολουθείτε να φέρνετε μεμονωμένα θέματα, όπως για παράδειγμα μας φέρνετε για τρίτη φορά τη θέση στάθμευσης για τον Πρωθυπουργό χωρίς καν να εξηγείτε για ποιο λόγο χρειάζεται άλλη μια θέση στάθμευσης.

Δεν καταλαβαίνετε ότι η σαλαμοποίηση αυτών των θεμάτων δεν οδηγεί στην επίλυσή τους; Ότι αντιθέτως επιτείνει το πρόβλημα; Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο και γενικά τα όργανα του Δήμου;

Έχετε την ευτυχία να έχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια Αντιπολίτευση χωρίς αγκυλώσεις που επιθυμεί να βοηθήσει για τη βελτίωση της κατάστασης στην πόλη, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των  Αθηναίων. Παρατάξεις που προσπαθούν να κάνουν ουσιαστική και γόνιμη αντιπολίτευση. Κι εσείς δεν το αξιοποιείτε.

Είτε αρνείστε να σχεδιάσετε για την πόλη, είτε δεν θέλετε να συζητήσετε τον όποιο σχεδιασμό σας.

Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, το αποτέλεσμα είναι μια πιο αδύναμη και αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή. Για να μην ανοίξουμε τώρα θέματα ποιότητας της δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε να σας ρωτάμε.

Μετά το κρούσμα στη δομή τοξικοεξαρτημένων, είχαμε κρούσμα στον Ελαιώνα και στις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ σήμερα άνοιξαν και τα σχολεία.

Έχουμε επανειλημμένως πει ότι οι πλέον αξιόπιστες λύσεις βρίσκονται στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων πολιτικών προτάσεων, με ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική και στην πολιτική υγείας του συνόλου της πόλης.

Θα καταρτίσετε επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εκτεταμένων προληπτικών τεστ, διεξοδική ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρουσμάτων καθώς και αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου και των διαφόρων δομών φιλοξενίας;

Φέρνετε συνεχώς αναμορφώσεις του προϋπολογισμού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. Εάν αυτές οι προμήθειες δεν συνδέονται με κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο είναι απλώς μια λίστα για ψώνια, που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Και μιλώντας για τον προϋπολογισμό και τις αναμορφώσεις του.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γενικός μας είπε ότι ο προϋπολογισμός παρουσιάζει μείωση εσόδων, με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένες οι δυνατότητες παρέμβασης μέσω της μείωσης για παράδειγμα των δημοτικών τελών για να ανακουφιστούν οικονομικά δημότες ή επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Σας παρακαλώ να μας πείτε που βρίσκεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Πόση είναι η μείωση των εσόδων και τι γίνεται με τα έξοδά του, καθώς να μας κάνετε και μια πρόβλεψη έως το τέλος της χρονιάς.

Να ξέρουμε δηλαδή αν θα υπάρξει έλλειμμα, πόσο θα είναι αυτό και πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε.

κ. Πρόεδρε,

Τα πράγματα για την πόλη μας είναι δύσκολα και δεν θέλει να είσαι σπουδαίος αναλυτής για να καταλάβεις ότι θα γίνουν πιο δύσκολα πριν αρχίσουν να καλυτερεύουν.

Όσοι έχουμε ζήσει αυτή την πόλη ξέρουμε και τη δύναμή της αλλά ξέρουμε και τους κινδύνους που έχει μια τόσο μεγάλη πόλη όταν προσπαθεί να λειτουργήσει με τους όρους ενός κράτους με τεράστιες αδυναμίες.

Σε όλη την προεκλογική καμπάνια, ο κ. Δήμαρχος επέμενε να υπογραμμίζει τη μεγάλη του πείρα στην αυτοδιοίκηση.

Ήταν ένας από τους λόγους που οι Αθηναίοι πολίτες τον προτίμησαν.

Σήμερα όμως αυτή η πείρα μοιάζει να αποτελεί τροχοπέδη.

Διότι, η σημερινή ημερήσια διάταξη δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε μέσα στο πλαίσιο ενός μικρού Δήμου. Πόσο μάλλον του Δήμου των Αθηναίων.

Πείτε το NBA, πείτε το Champions League, πείτε το όπως θέλετε.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν είστε πια Δήμαρχος στο Καρπενήσι.

Τα προβλήματα της Αθήνας είναι πολύ μεγαλύτερα και οι Αθηναίοι απαιτούν περισσότερα από εσάς».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΟΜΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!