Μπακογιάννης: Πότε θα παραδοθεί η Ομόνοια -Έτοιμος ο Δήμος για τον κορονοϊό

  • Απο stergios
  • 29 Φεβρουαρίου 2020 - 11:41
  • Comments Off

Για θέματα επικαιρότητας, όπως δηλαδή για τον κορονοϊό και τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος Αθηναίων, όσο και για την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, μίλησε στο Mega ο Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας μάλιστα για το θέμα της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας, πως σκοπεύει ο δήμος να διατηρήσει αυτή την νέα εικόνα μακριά από όσους θελήσουν να την… καταστρέψουν.

Όσον αφορά το θέμα των ημερών, δηλαδή τον κορονοϊό, ο Κώστας Μπακογιάννης συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε πως αναγκαστικά όλες οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις του δήμου αναμένεται να ακυρωθούν.

Ο δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως ο δήμος είναι έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους διευθυντές των σχολείων και εφόσον χρειαστεί θα μπούμε μέσα και θα κάνουμε απολυμάνσεις. Επίσης έχουμε ήδη μοιράσει αντισηπτικά στους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων.

Η νέα πλατεία Ομονοίας συνδυάζει τη νοσταλγία με την τεχνολογία

Μιλώντας για την ριζική αλλαγή της πλατείας Ομονοίας, η οποία θα παραδοθεί στο κοινό στα μέσα Μαρτίου, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως σκοπός του έργου είναι να συνδυαστεί η νοσταλγία με την… τεχνολογία.

«Αυτό το έργο έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά. Θα σας δώσω μόνο παράδειγμα. Έχει υπολογιστεί πως το σιντριβάνι ρίχνει την θερμοκρασία κατά τρεις βαθμούς Κελσίου περιμετρικά και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 20 καινούργια ξενοδοχεία που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ομόνοιας. Το στοίχημα για εμάς δεν είναι το πώς θα είναι το σιντριβάνι όταν παραδοθεί αλλά το πώς θα είναι ένα χρόνο μετά», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης αναφέροντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με την αστυνομία με σκοπό την ασφάλεια της πλατείας αλλά και όλης της περιοχής, όπως και σχέδιο για την καθαριότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμη πως η Ομόνοια έγινε χάρη σε τρεις μεγάλους δωρητές, πράγμα που σημαίνει πως στον δημότη δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ.

Όσον αφορά για το συντονιστικό σχέδιο δράσης, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στο κέντρο Αθηνών η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση από το 2004, η οποία σιγά σιγά και μέρα με την μέρα αποδίδει.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΡΓΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!