Μπακογιάννης: Ποιος βρίσκεται πίσω από την ανάδειξή του στους 5 καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης

Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα πως διαθέτουμε, αν και δεν το έχουμε αντιληφθεί στη χώρα μας, έναν από τους πέντε καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης!

Ο λόγος για τον Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο η  πλατφόρμα mayorsofeurope.eu, συμπεριλαμβάνει στους 5 καλύτερους της Ευρώπης μαζί με τους δημάρχους του Αμβούργου, της Στοκχόλμης, της Πράγας και της Μπρατισλάβα.

Στο avgi.gr, ψάξαμε το θέμα για να δούμε τι είναι αυτή η πλατφόρμα από ποιον δημιουργήθηκε και λειτουργεί καθώς και με ποια κριτήρια έγινε η ανάδειξη του Κώστα Μπακογιάννη και των άλλων τεσσάρων δημάρχων στην κορυφή για το 2021.

Έτσι μάθαμε ότι CEO και ιδρυτής είναι ο Κροάτης Vanja Sertic, ο οποίος έχει και μια πλατφόρμα με προσφορές για ξενοδοχεία, κομμωτήρια κλπ.

Ακόμα ότι η πλατφόρμα mayorsofeurope.eu αντλεί στοιχεία από τους ίδιους τους δημάρχους για να βγάλει τα διθυραμβικά της σχόλια και πως στην ιστοσελίδα δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε διοικητικό συμβούλιο καμιά αναφορά σε συνεργάτες παρά μόνο μια διεύθυνση στην Κροατία και ένας αριθμός ΑΦΜ που δεν αναγνωρίζεται ως έγκυρος για διασυνοριακές συναλλαγές από την πλατφόρμα VIES της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Τα πάρκα τσέπης και τα συντριβάνια

Η περιγραφή των πεπραγμένων του Κώστα Μπακογιάννη είναι σε υπερθετικό βαθμό αποθεωτική. Όπως διαβάζουμε στο mayorsofeurope.eu ο Κώστας Μπακογιάννης «έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία διάφορα έργα και ηγείται της πόλης στον δύσκολο δρόμο προς την  αστική μεταμόρφωση».

Τώρα θα πείτε ποια είναι αυτά τα έργα και πώς δεν τα έχουμε αντιληφθεί.

Η απάντηση είναι απλή αφού ως έργα που στοιχειοθετούν την «αστική μεταμόρφωση» της πόλης, προβάλλονται με έμφαση τα οκτώ πάρκα τσέπης, η συντήρηση και επαναλειτουργία συντριβανιών, ο «μεγάλος περίπατος» και η ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Μετά τον διθύραμβο για τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου Αθηναίων, η πλατφόρμα καταλήγει στο συμπέρασμά της και κάνει λόγο για «αναγέννηση της Αθήνας» για «εκπληκτικά επιτεύγματα» και «σκληρή δουλειά του Μπακογιάννη», δηλώνοντας ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα!

Αναφέρει συγκεκριμένα στο «συμπέρασμα» της παρουσίασης ενός εκ των 5 καλύτερων δημάρχων της Ευρώπης για το 2021:

«Χάρη στον δήμαρχο Μπακογιάννη, η  Αθήνα έκλεισε με επιτυχία το  2021. Λόγω της σκληρής δουλειάς του και της δέσμευσής του, η πόλη είναι στο σωστό δρόμο για να εκπληρώσει τους  φιλόδοξους στόχους του σε πολλούς τομείς. Η ελληνική πρωτεύουσα ξαναγεννιέται και απομένει να δούμε πόσο μακριά είναι θα φτάσει το 2022. Η mayorsofeurope.eu είναι ενθουσιασμένη και παρακολουθεί την Αθήνα στο ταξίδι της ανυπομονώντας να δει νέα εκπληκτικά επιτεύγματα που αναμφίβολα θα πετύχει ο δήμαρχος Μπακογιάννης το επόμενο έτος».

Με ποια κριτήρια αποδόθηκε ο διθύραμβος;

Ψάξαμε στην πλατφόρμα για να δούμε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης στους πέντε καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης για το 2021 και διαβάσαμε ότι η πλατφόρμα mayorsofeurope.eu, συλλέγει από πρώτο χέρι πληροφορίες, απευθείας από τους δημάρχους.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η πλατφόρμα «ακολουθεί, συγκρίνει και προωθεί καλές πρακτικές, θετικά παραδείγματα και εμπειρίες τοπικών πολιτικών και παρακολουθεί στενά το έργο των δημάρχων με σκοπό να αναζητήσει και να συλλέξει πληροφορίες από πρώτο χέρι απευθείας από τους δημάρχους».

Ποιος είναι ο ιδρυτής της πλατφόρμας mayorsofeurope.eu

Στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας δεν αναφέρεται διοικητικό συμβούλιο όπως και κανένα όνομα επιστημονικού συνεργάτη ή έστω ενός απλού συνεργάτη.

Στην επικοινωνία δίνεται η διεύθυνση του Centre for Policy Analysis, Budmanijeva street 5, 10000 Zagreb, στο Ζάγκρεμπ που όπως διαβάζουμε στο Linkedin, πρόκειται για μια κροατική δεξαμενή σκέψης δημόσιας πολιτικής που ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζει τις αρχές της ελεύθερης αγοράς και του λιγότερου κράτους ενώ υποστηρίζει σθεναρά τους θεσμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ και τη διατλαντική εταιρική σχέση ως εγγυητές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της ελευθερίας από τις κατασταλτικές αυταρχικές κυβερνήσεις.

Παράλληλα δίνεται και ένα ΑΦΜ το VAT ID HR32134613217. Ανατρέξαμε στο VIES της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προκύπτει ότι πρόκειται για μη έγκυρο αριθμό για διασυνοριακές συναλλαγές εντός ΕΕ.

Ως CEO και ιδρυτής της πλατφόρμας εμφανίζεται ο Κροάτης επιχειρηματίας Vanja Sertic, σύμφωνα με το προφίλ του στο Linkedin.

Ο Κροάτης επιχειρηματίας εμφανίζεται και ως ιδρυτής της εταιρείας KupiMe, η οποία είναι επίσης μια πλατφόρμα με προσφορές για ξενοδοχεία, εστιατόρια, σαλόνια ομορφιάς και ότι τραβάει η όρεξή σας.

πηγή: avgi.gr

Comments are closed.


Recent Posts

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη (18.05.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Πρόσκαιρη επιδείνωση…

13 λεπτά ago

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα Τετάρτη 18/5

Τα σημεία που θα βρίσκονται σε λειτουργία Τετάρτη 18/5,ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ προκειμένου οι πολίτες να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ covid-19 είναι…

43 λεπτά ago

Ρωσία: Να μην γίνει ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων με μαχητές από το Τάγμα Αζόφ

Το ρωσικό Κοινοβούλιο θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με μαχητές του ουκρανικού τάγματος Αζόφ,…

5 ώρες ago

Ουκρανία: Οι τελευταίες πολεμικές και διπλωματικές εξελίξεις

Η αρχή του τέλους των μαχών στη Μαριούπολη; Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι παραδόθηκαν 265 Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν οχυρωθεί…

7 ώρες ago

Κομισιόν: Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας -Tι περιλαμβάνει

Κομισιόν: Προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, αλλά και μέτρα στήριξης των καταναλωτών αναμένεται να…

8 ώρες ago

ΗΠΑ: Σκέψεις να μπλοκάρει πληρωμές της Ρωσίας στους αμερικανούς ομολογιούχους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν τη δυνατότητα της Μόσχας να πληρώσει τους αμερικανούς επενδυτές που έχουν ρωσικά…

8 ώρες ago