μπακογιάννης-για-φωτογραφικό-διαγ-549982
ΔΗΜΟΙ | 10.02.2020 | 18:59

Μπακογιάννης για «φωτογραφικό» διαγωνισμό: Χάρηκα πολύ την ανακοίνωση των Τεχνικών εταιρειών!

Την ικανοποίηση του για την επιστολή του του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με την οποία χαρακτηρίζει «φωτογραφικό» διαγωνισμό 37 εκατ. ευρώ του δήμου Αθηναίων για την ιδιωτικοποίηση του πράσινου, εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. «Το χάρηκα πάρα πολύ που έβγαλε ο Σύνδεσμος ανακοίνωση. Γιατί αποδεικνύεται ότι ο δήμος κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Δεν αποκλείεται κανείς. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Πάμε μπροστά για να αλλάξουμε την πόλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Το θέμα ετέθη προ ημερησίας διάταξης από τον επικεφαλής της “Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρο Κωνσταντίνου, o οποίος μίλησε για “μια σειρά από όρους του διαγωνισμούς που φωτογραφίζουν τρεις εταιρείες”, και όχι από τον επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Νάσο Ηλιόπουλο, που είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση, παράδοξο το οποίο σημείωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ του στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη την οποία κοινοποιεί και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), έκανε λόγο για φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους του διαγωνισμού ύψους 37 εκατ. ευρώ (30 εκατ. χωρίς ΦΠΑ) για την ιδιωτικοποίηση του πράσινου της Αθήνας για 36 μήνες (σ.σ. σχεδόν 1 εκατ. μηνιαίως). Όπως τόνιζε στην επιστολή του ο Σύνδεσμος, την οποία συνόδευε με αναλυτική αναφορά στους συγκεκριμένους όρους (ΕΠΙΣΤΟΛΗ1), «οι φωτογραφικοί και απαράδεκτοι όροι-προϋποθέσεις συμμετοχής (με ποινή αποκλεισμού) στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι πρωτοφανείς».