Μοναδική συναυλία στην Πλ.Κυψέλης από τη Διαπολιτισμική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δίνει μια μοναδική συναυλία, μεελεύθερη είσοδο, αύριο Κυριακή 18 Ιουνίου στις 20:00, στην Πλατεία Κυψέλης.

Μουσικές και τραγούδια από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κάτω Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία και τη Σλοβακία, μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και τη χαρά της πολυφωνίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Η συναυλία είναι μια συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, (Athens Culture Net), ιδρυτικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στo πλαίσιo των «Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Προγραμμάτων» της ΕΛΣ που πραγματοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σκοπό να φέρει κοντά μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας: πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και ημεδαπούς.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, η Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ, έχει εξελιχθεί ένα χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων.

Το ένθερμο ενδιαφέρον των μελών για το τραγούδι και το συσχετισμό τους με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς οδήγησε την ομάδα στην προετοιμασία της πρώτης ανοιχτής συναυλίας που θα γίνει στην Πλατεία Κυψέλης την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο. Η πρώτη συναυλία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας στοχεύει μεταξύ άλλων στην επικοινωνία με νέα μέλη και ακόμα περισσότερες ξένες κοινότητες προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξερευνήσει νέους πολιτισμούς.

Συντελεστές:

Διεύθυνση χορωδίας: Αυγερινή Γάτση

Συνοδεία-κρουστά: Θανάσης Μάκος

Mέλη χορωδίας:

Άσπα Κόκκαλη (Ελλάδα)

Joseph Evans (Ουαλία)

Joseph Fillow (Συρία)

Εύα Καρτερού (Ελλάδα)

Λουίζα Κουλά (Ελλάδα)

Μαρία Εύα Μαυρίδου (Ελλάδα)

Χριστίνα Σήλα Μοντζέλλι (Ιταλία)

Εύη Νάκου (Ελλάδα)

Gabriela Νussi (Σλοβακία)

Louis Nussi (Παπούα Νέα Γουινέα)

Darina Pantoula (Σλοβακία)

Βασίλης Πελαντάκης (Ελλάδα)

Ανδρέας Παπαδόπουλος (Κύπρος)

Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου (Κύπρος)

Ντίνα Στράνη (Ελλάδα)

Μάγδα Τζανιδάκη (Σλοβακία)

Κώστας Χρονόπουλος (Ελλάδα)

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!