Μίχας: Ανάπλαση της Ακτής Μιαούλη από τον ΟΛΠ

Πρόταση να αναλάβει ο ΟΛΠ την ανάπλαση του δρόμου του Πειραιά που είναι συνδεδεμένος με τη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας μας, την Ακτή Μιαούλη, κατέθεσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου o Γιάννης Μίχας.

Ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι η ανάπλαση της οδού θα πρέπει να συνοδευτεί από δράσεις του Δήμου για δημιουργία κινήτρων με στόχο την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τέτοια κίνητρα θα μπορούσαν να δοθούν με τη μείωση των δημοτικών τελών σε όσες νέες επιχειρήσεις ανοίγουν στην περιοχή και σε όσες προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι ήδη ο ΟΚΑΝΑ που δημιουργούσε προβλήματα λόγω της άστοχης χωροθέτησής του σε δρόμο πλησίον του κεντρικού λιμένος, μετά από τη δέσμευση του τότε Υπουργού Υγείας έφυγε.

«Ο Πειραιάς εκτός του ότι είναι ιστορικά συνδεδεμένος με τη ναυτιλία οφείλει πολλά στην τοπική του οικονομία από τις επιχειρήσεις και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο λιμάνι. Η ανάπλαση της Ακτής Μιαούλη από τον ΟΛΠ ως αντισταθμιστική παροχή προς τον Δήμο θα έλθει να αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα του Πειραιά ως πρωτεύουσα της μεγαλύτερης ναυτιλιακής δύναμης στον κόσμο που είναι η Ελληνική. Με τη θεσμοθέτηση των κατάλληλων κινήτρων και με τον διάλογο με τη ναυτιλιακή κοινότητα μπορούμε να δώσουμε το έναυσμα ώστε να αναβιώσει η επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΛΠ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΜΙΧΑΣ, ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ


Αφήστε μια απάντηση