Μιχαλολιάκος: Ξεκινάμε μόνοι μας το Δημοτικό Θέατρο

Την πρόθεση του Δήμου Πειραιά για  μονομερή επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο προσυμβατικός έλεγχος, διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει περιθώριο». Παράλληλα, ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι είναι αναγκαία η πραγματοποίηση των έργων εξωτερικού φωτισμού και τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων που θα προστατεύουν το χώρο.

Αναλυτικά ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε:

«Υπάρχει από το Νόμο, με σύμβαση, ας είναι προγραμματική,  μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού, η υποχρέωση προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Εάν τις προσεχείς δέκα ημέρες δεν έχει τελειώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ξεκινήσουμε μονομερώς.

Αλλά, δεν είναι αυτός ο λόγος. Πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού να παραλάβει από τον εργολάβο το Δημοτικό Θέατρο και στη συνέχεια, να μας το παραδώσει. Ζητήσαμε συμπληρωματική εργασία ανάδειξης του εξωτερικού  φωτισμού και περικύκλωσης του Δημοτικού Θεάτρου, με κιγκλιδώματα υψηλής αρχιτεκτονικής, από τα απρόβλεπτα που έχει ο προϋπολογισμός και τα έχει εγκρίνει κατ’ αρχήν η πολιτική ηγεσία.

Το Δημοτικό Θέατρο δεν προσφέρεται για skateboard, ούτε για βορά των οποιοδήποτε παραβατικών.

Νομίζω, ότι θα τελειώσει τις προσεχείς ημέρες. Αλλιώς, θα ξεκινήσουμε την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου μονομερώς, ως Δήμος. Καταληκτική ημερομηνία η 21η Μαΐου».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση