Μιχαλολιάκος: Τα δικαστήρια δεν θα φύγουν από το κέντρο του Πειραιά

«Τα δικαστήρια δεν θα φύγουν από το κέντρο του Πειραιά. Ο κ. Αθανασίου έχει την ευθύνη των δικών του λόγων και των δικών του πράξεων, όπως και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Το ίδιο όμως και εγώ» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε ότι «ο δήμος έδωσε πολύ σκληρό αγώνα για το συγκεκριμένο θέμα, τη στιγμή που άλλοι το είχαν «τελειώσει» στα κρυφά».

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε, επίσης, ότι τα υπάρχοντα δικαστήρια, με μια καλή επισκευή είναι μια χαρά και ότι δεν είναι ώρα για στέγη πολυτελείας ούτε για το δημαρχείο, ούτε για τα δικαστήρια, προσθέτοντας ότι οι εποχές της σπατάλης και της χλιδής τελειώσανε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση στη βουλή, στον βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Μελά, ανέφερε ότι η μεταφορά των υπηρεσιών των δικαστηρίων στις πρώην «Αποθήκες της Καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ» κρίνεται δυνατή, χωρίς σημαντικές μεταβολές και ότι η μεταφορά τους μπορεί να γίνει άμεσα, αφού οι δικαστικοί λειτουργοί, ο δικηγορικός σύλλογος και οι υπάλληλοι του δικαστικού μεγάρου Πειραιά είναι απόλυτα σύμφωνοι με τη μετεγκατάσταση.

Ο υπουργός τόνιζε μάλιστα, ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή θα υπήρχε εξοικονόμηση πόρων, καθώς στο συγκεκριμένο κτίριο θα συγκεντρωθούν όλες οι δικαστικές αρχές του Πειραιά, ενώ δεν αποκλείεται να στεγαστούν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πρότυπο κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!