Μητροπολιτικό Πάρκο μέχρι το 2012 στη Θεσσαλονίκη

Στη δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης ύστερα και από τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για τη μεταφορά της δΕΘ δυτικά της Θεσσαλονίκης, σε χώρο των ΤΕΙ Σίνδου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και συντονισμένα στις σχετικές διεργασίες, ώστε το 2012, τη χρονιά που η Θεσσαλονίκη θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, να ολοκληρωθούν οι νέες εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις της δΕΘ, στη Σίνδο, καθώς και το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, εφόσον διευθετηθεί η παραχώρηση του σημερινού εκθεσιακού χώρου στη κυριότητά του, θα προχωρήσει άμεσα σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προκειμένου η πόλη, σύμφωνα με απόφαση που ήδη έχει πάρει το δημοτικό Συμβούλιο, να αποκτήσει ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!