Μήνυση δημοτικού υπαλλήλου για την ύπαρξη κρυφής κάμερας στο γραφείο του
Κυριακή
19
Μάρτιος
Back

Μήνυση δημοτικού υπαλλήλου για την ύπαρξη κρυφής κάμερας στο γραφείο του

Στην υποβολή μήνυσης  για τοποθέτηση κρυφής «smart wifi» κάμερας στο γραφείο του στη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Πατρέων (ΔΕΥΑΠ), προχώρησε εργαζόμενος Όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος στην μήνυση: «Η κάμερα είχε τοποθετηθεί ακριβώς πίσω από UPS σε μη εμφανές σημείο, σε βιβλιοθήκη κοντά σε άλλα μηχανήματα και καλώδια, και πιθανότατα είχε ορατότητα (μένει να διακριβωθεί από την ΕΛ.ΑΣ) τόσο στο χώρο όσο και στην οθόνη του υπολογιστή του».

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση» προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Η κάμερα έχει αποσταλεί προς εξέταση στα κεντρικά της Διεύθυνσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την μέχρι σήμερα στάση της ΔΕΥΑΠ να μας προβληματίζει. Παρά τα όσα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παπανικήτας ισχυρίζονται δημόσια, επιδιώκοντας να υποβαθμίσουν και το γεγονός αλλά και τη σκοπιμότητα της πράξης, λέγοντας ότι «η κάμερα ίσως ήταν ξεχασμένη» ή ότι «πρόκειται για ένα γραφείο που δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα», διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράνομη παρακολούθηση εργαζομένων με κρυφή κάμερα είναι σοβαρότατο γεγονός και συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί. Στο συγκεκριμένο γραφείο υπάρχουν σημαντικές διαχειριστικές και οικονομικές «ιδιαιτερότητες»…αλλά και πλήθος εργαζομένων και συναλασσόμενων εισέρχονται και επικοινωνούν.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανοργάνωσης, αντί να προβεί στην αυτόητη ενέργεια, δηλαδή να μην αγγίξει τα πειστήρια της παρακολούθησης και να καλέσει άμεσα την αστυνομία στο σημείο, απλά αποσύνδεσε «αυτοβούλως» την κρυφή κάμερα από το ρεύμα και την τοποθέτησε σε συρτάρι στο γραφείο του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11.10.2021 καιτο υλικό παραδόθηκε όχι αυθημερόν αλλά αργότερα στην αστυνομία.

Ως «ΕΝΩΣΗ» βρισκόμαστε στο πλευρό των θιγόμενων από την παρακολούθηση εργαζομένων, τους οποίους συνδράμουμε συνδικαλιστικά, ώστε η συγκεκριμένη υπόθεση να διαλευκανθεί και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία της υπόθεσης και στο βαθμό που νομιμοποιούμαστε, καθώς κάποιοι εκ των υποκειμένωντης παρακολούθησης είναι μέλη μας, δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί ή ακόμα και να συγκαλυφθεί το θέμα. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με όσα καταφτάνουν σε επίπεδο πληροφόρησης στα γραφεία της «ΕΝΩΣΗΣ», η υπόθεση μάλλον υπερβαίνει το αφήγημα της «ξεχασμένης» κάμερας…

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!