Μυλόπουλος προς δήμαρχο Κολωνίας: Προκαλεί μεγάλη ζημιά η διάλυση των πανεπιστημίων

Συνάντηση με το δήμαρχο της Κολωνίας Γιούργκεν Ρότερ και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στο τοπικό κοινοβούλιο και εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, συναντήθηκαν σήμερα οι πρυτανικές αρχές και καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την αδελφοποίηση των πόλεων της Κολωνίας και της Θεσσαλονίκης,  ο πρύτανης, η αντιπρύτανης και καθηγητές του ΑΠΘ περιέγραψαν τα προβλήματα που προκαλεί στην Ελλάδα, στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στα πανεπιστήμια, η εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας και του μνημονίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Εξήγησα στους Γερμανούς συνομιλητές μας ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι χώροι πνευματικής δημιουργίας αλλά και μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα. Τους έδωσα το παράδειγμα του ΑΠΘ, το οποίο σε εποχή ύφεσης και παρά τη λιτότητα, εξακολουθεί να παράγει, μέσω της ερευνητικής δραστηριότητας, τρία ευρώ για κάθε ευρώ που λαμβάνει από το κράτος, προσφέροντας ταυτόχρονα 3.000 θέσεις εργασίας σε νέους ερευνητές ετησίως. Η διάλυση ενός τέτοιου κυττάρου της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας αλλά θα υπονομεύσει σοβαρά το μέλλον της νέας γενιάς. Το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς που σήμερα προκαλείται στα ελληνικά πανεπιστήμια θα είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το όποιο πρόσκαιρο όφελος προκύψει, καθώς θα χρειαστούν δεκαετίες για να επέλθει η αποκατάσταση. Δεν διαλύεις ό,τι λειτουργεί και παράγει», είπε ο πρύτανης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΘ, ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!