ΡΟΗ
προηγ επομ

Μέτσοβο εναντίον A. Τσίπρα για το «βλαχοδήμαρχοι»

Έντονα αντέδρασε με ανακοίνωση του , την οποία υπογράφει ως «Βλαχοδήμαρχος» Μετσόβου, ο Νικόλαος Τσομπίκος,  στον χαρακτηρισμό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «βλαχοδημάρχων».

Στην ανακοίνωση του  αναφέρει ότι «τέτοια άστοχα και αδόκιμα λεγόμενα φέρουν στην επικαιρότητα πολιτικούς με μηδενικά ιδανικά και παρωχημένη ιδεολογία που βουλιάζουν στην πολιτική τους μηδαμινότητα και στην ανυπαρξία του πολιτικού τους κενού».

Ο δήμαρχος αφού κάνει ειδική αναφορά στους Εθνικούς Ευεργέτες, πολιτικούς και αγωνιστές, διερωτάται, από πότε οι Βλάχοι, πέρασαν ως συνώνυμο του «αγροίκου» στη γλώσσα μας, για να προσθέσει:

«Ίσως κάποιοι κουλτουριάρηδες μεγαλοαστοί πολιτικοί, τύπου Τσίπρα, προκειμένου να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ της «ιντελιγκέντσια» τους και της αγνής και άδολης φυσικότητας που αντιπροσωπεύουν οι ορεσίβιοι, δημιούργησαν αυτό τον απαξιωτικό, για τους Βλάχους, όρο. Σας γνωρίζουμε, όμως, κ.Τσίπρα, ότι οι Βλάχοι δεν είναι οι άξεστοι των βουνών που πιθανόν φαντάζεστε. Μιλάμε για ανθρώπους με μόρφωση, με τρόπους και πνευματική καλλιέργεια, εμπόρους, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και ευεργέτες. Κυρίως αυτό το τελευταίο, κ.Τσίπρα, θα έπρεπε να το ξέρετε ως απόφοιτος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο οποίο σπουδάσατε έγινε χάρη στη μεγαλοσύνη κάποιων ευεργετών Βλάχων. Ή μήπως λόγω των συνδικαλιστικών σας ασχολιών δεν έχετε πατήσει το πόδι σας σε αυτό;».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!