ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑδΥΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ δΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»Ανοιχτή Πόλη»: Είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα με έντονο το «φιλανθρωπικό» στοιχείο

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών της Αθήνας ανακοίνωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μηδενική αύξηση δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού σε 520.000 νοικοκυριά, δωρεάν ρουχισμό, υπόδηση και οικιακό εξοπλισμό, και φάρμακα ανακοίνωσε

Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε τη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου κατά το πρότυπο του κοινωνικού παντοπωλείου που θα διαθέτει φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, και θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα, δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τι κοινωνικό φαρμακείο θα λειτουργεί με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Οργάνωσης των Φαρμακοποιών του Κόσμου και οι δικαιούχοι θα είναι όσοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, όπως και άστεγοι, πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες. Προκιμένου δε να εγγραφεί κάποιος απαιτείται βεβαίωση ταυτότητας του δικαιούχου, βεβαίωση από το ασφαλιστικό ταμείο ότι δεν είναι ασφαλισμένος και εκκαθαριστικό εφορίας ότι δεν έχει εισοδήματα.

Παράλληλα δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε τη λειτουργία της αθηναϊκής αγοράς, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Βαρβακείου, όπου θα βρίσκεται και το κοινωνικό φαρμακείο, με τη βοήθεια του Συλλόγου Ιδρύματος Φίλων των Αστέγων και θα παρέχονται στην ίδια κοινωνική ομάδα ρούχα και υποδήματα.

Έκανε δε έκκληση στην κυβέρνηση να συγκρατήσει, όπως είπε, τις διοικήσεις κάποιων δΕΚΟ, όπως τη δΕΗ, που από 1/1/09 θα προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων της.

«Ανοιχτή Πόλη»: Είναι αποσπασματικά

Αποσπασματικά, επικοινωνιακού χαρακτήρα με έντονο το «φιλανθρωπικό» στοιχείο, χαρακτηρίζει το μέτρα Κακλαμάνη η «Ανοιχτή Πόλη». Τονίζει ότι δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο οργάνωσης και λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών, που θα αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τις πολλαπλές εκφάνσεις του κοινωνικού αποκλεισμού και ζητά
αναδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου που όπως τονίζει, «είναι σήμερα περισσότερο από αναγκαία καθώς χρειάζονται «οριζόντιες» δομές καταγραφής των αναγκών και στοχευμένη επέμβαση για την αντιμετώπισή τους». Παράλληλα η «Ανοιχτή Πόλη» σημειώνει ότι το μέτρα «στερούνται κάθε αναπτυξιακής διάστασης, κάθε στοιχείου ενεργητικής παρέμβασης στην τοπική ανάπτυξη, την αγορά και την απασχόληση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!