Μεταμόρφωση: Αντιδράσεις κατά της δημιουργίας Mall -Κάλεσμα σε συγκέντρωση

  • Απο stergios
  • 17 Φεβρουαρίου 2018 - 12:12
  • Comments Off

«Η δημιουργία MALL στη Μεταμόρφωση είναι εξέλιξη καταστροφική για την πόλη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών Μεταμόρφωσης» και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, Βασίλης Καραφάκος, καλώντας σε συγκέντρωση ενημέρωσης, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 5.30 μμ, στα γραφεία της παράταξης (Δεληγιάννη 8, Μεταμόρφωση) και σε αντιδράσεις κατά της «προσπάθειας να πληγεί η πόλη».

Η ανακοίνωση έχει ολόκληρη ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες διαβάσαμε μπαράζ δημοσιευμάτων για τη “μεγάλη επένδυση” που σχεδιάζει η εταιρία PANITA στο ΒΙΟΠΑ στο Λόγγο.

Το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του, θα είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον Mall στο Μαρούσι, με προοπτική την «ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού χώρου με καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 40.000 τ.μ. , με τα εμπορικά καταστήματα να αφορούν περίπου το 50% της επιφάνειας. Το υπόλοιπο θα αφορά χρήσεις ψυχαγωγίας, όπως πολυκινηματογράφους, παιδότοπους, μπόουλινγκ κλπ”, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική για την πόλη:

  • Για τους εμπόρους και καταστηματάρχες της πόλης μας, επειδή θα σαρώσει την τοπική αγορά. Η εμπειρία των πόλεων όπου δημιουργήθηκαν ή γειτνιάζουν τέτοια εμπορικά κέντρα είναι χαρακτηριστική.
  • Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης, αφού αυτή η εξέλιξη απαξιώνει την αγορά και κατά συνέπεια και τα ακίνητα.
  • Για τις επιχειρήσεις εστίασης – ψυχαγωγίας, αφού στο σχέδιο είναι η ανάπτυξη μεγάλων χρήσεων ψυχαγωγίας.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση έχει σθεναρά αντιταχθεί σε αυτήν την προοπτική. Η πόλη δε χρειάζεται “επενδύσεις” που την καταστρέφουν, επενδύσεις ανταγωνιστικές, αλλά επενδύσεις παραγωγικές. Στο χώρο του ΒΙΟΠΑ μπορούν να ενταχθούν δραστηριότητες που λειτουργούν αρμονικά με την πόλη ( πχ αποθηκεύσεις -logistics), προσφέροντας έτσι και όχι αφαιρώντας.

Η δημοτική αρχή της πόλης μας (του κ. Καρπέτα) παίζει ουσιαστικά το ρόλο του Δούρειου Ίππου ξένων προς την πόλη συμφερόντων. Με την εμμονική επιμονή της απροκάλυπτης εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων συμφερόντων, βάζει ταφόπλακα στην αγορά της πόλης μας, χρησιμοποιώντας στις τότε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αστεία επιχειρήματα του τύπου “πόσο ωφελήθηκε ο Ρεντης από το Allou Fun Park

Στο βωμό της υπεράσπισης του επιχειρηματία (και ενάντια στην πόλη) αποδέχεται ακόμα και τον τερματισμό της γραμμής 4 του μετρό στη εθνική οδό, μακρυά από την πόλη. “Όλως τυχαίως” τερματίζει στα 300 μ από το χώρο που σχεδιάζουν την ανέγερση του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί όλους τους κατοίκους (επαγγελματίες, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους) να αντιδράσουν στην προσπάθεια να πληγεί η πόλη.

Ως πρώτο βήμα καλεί σε συγκέντρωση ενημέρωσης την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 5.30 μμ στα γραφεία της παράταξης, Δεληγιάννη 8, Μεταμόρφωση

Για τη Συμμαχία Πολιτών
Βασίλης Καραβάκος

επικεφαλής

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, MALL, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΦΑΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!