Μέσω… Πειραιά η σύνδεση Πάρου- Νάξου- Σύρου με Δυτικές Κυκλάδες- Σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων και επισκεπτών

Χωρίς εσωτερική συγκοινωνία έχουν μείνει πολλά νησιά των Κυκλάδων εν μέσω τουριστικής περιόδου καθώς η απόσυρση του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ λόγω των προβλημάτων της ΝΕΛ έχει αποκόψει τη Μήλο, Σίφνο, Φολέγανδρο και τη Σίκινο, από την Πάρο, τη Νάξο και τη Σύρο.

Οι επιχειρηματίες της Μήλου, της Φολεγάνδρου, της Σικίνου προμηθεύονται πλέον τα κυκλαδικά προϊόντα με μεγάλο κόστος μέσω Πειραιά, ενώ και οι τουρίστες δεν μπορούν με φτηνό τρόπο να μεταπηδήσουν από το ένα νησί στο άλλο, παρά μόνο με ταχύπλοα.

Σημειώνεται ότι το ΑΡΤΕΜΙΣ έκανε το Δρομολόγιο Μήλος – Κίμωλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Νάξος – Πάρος – Σύρος και κάποιες φορές συνέδεε τις δυτικές Κυκλάδες (Κίμωλος – Σίφνος – Σέριφος – Σύρος – Κύθνος – Κέα ) με το Λαύριο.

Την Πέμπτη πάντως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με θέμα την αντικατάσταση του ΑΡΤΕΜΙΣ ώστε άμεσα, εί δυνατόν κι από την 1η Ιουλίου να μπει νέο πλοίο στην γραμμή αυτή δημόσιας υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ: Γ.Αλεξάκης (reporter.gr)

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΜΗΛΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!