Μεγάλη η συμμετοχή στη συγκέντρωση για τα Κέντρα Υγείας Καλυβίων – Βύρωνα

Με κεντρικό σύνθημα «5 πόλεις – 3 γιατροί – Τέρμα στην αδράνεια και την αδιαφορία – Θέλουμε γιατρούς και πρωτοβάθμια υγεία», η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας, τοπικοί φορείς και σύλλογοι, εργαζόμενοι στο δήμο αλλά και κάτοικοι των πέντε κοινοτήτων που τον αποτελούν, περίπου 300 άτομα, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου στο κτήριο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Αριστοτέλους για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους για τα χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.

Παρά τη δυναμική κινητοποίηση του κόσμου και το γεγονός ότι ο Δήμος Σαρωνικού είχε υποβάλλει εγγράφως αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, εκείνος δε δέχθηκε – αν και βρισκόταν στο υπουργείο – να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία του δήμου, τα μέλη της οποίας τελικά συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείτο από το δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, τον αντιδήμαρχο και επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Μανώλη Τσαλικίδη, την αντιδήμαρχο Κατερίνα Πρίφτη, τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Νίκο Πουλόπουλο και Γιώργο Μπιθυμήτρη και τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Λαγονησίου Γιώργο Χάλαρη, στη σύντομη συνάντηση με τον κ. Καλλίρη, έθεσε για ακόμα μια φορά υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλυβίων εξαιτίας της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, επέδωσε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας και έδωσε προθεσμία 15 ημερών για να δει να υλοποιούνται οι παρεμβάσεις που υποσχέθηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, τόσο ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου όσο και ο αντιδήμαρχος Μ. Τσαλικίδης ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους πολίτες για τα αποτελέσματα αυτής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αντιπροσωπεία που συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα υπέβαλλε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας όμως βρήκε και πάλι «γυρισμένες πλάτες» χωρίς να λάβει καμία ξεκάθαρη απάντηση, ενώ επισήμαναν ότι ο δήμος Σαρωνικού θα περιμένει να εκπνεύσει η προθεσμία και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά του  υπουργείου στα αιτήματα και τις προτάσεις του, θα συνεχίσει από κοινού με τους κατοίκους της περιοχής τις προσπάθειες και τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας με νέες κινητοποιήσεις.

Το λόγο πήραν επίσης ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας, ο οποίος δήλωσε ότι «η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δε μπορεί κανείς να μας το στερήσει. Αν λήξει η διορία που μας έδωσε ο γενικός και δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα, θα είμαστε όλοι πάλι εδώ», αλλά και ο επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας κ. Γ. Μπιθυμήτρης, ο οποίος μίλησε για εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής από την κυβέρνηση που έχει ως στόχο να γίνουν τα κέντρα υγείας ιδιωτικά ιατρεία και κάλεσε τους πολίτες σε συνεχή αγώνα με επιμονή και υπομονή μέχρι την τελική νίκη.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, που συμμετείχε στη συνάντηση, καθώς είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από το δήμο Βύρωνα, όπου υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ο οποίος ζήτησε να δοθεί μόνιμη λύση και να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των κέντρων υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!