Με τον πρέσβη της Παλαιστίνης συναντήθηκε ο Γ. Μπουτάρης

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχε με το νέο Παλαιστίνιο πρέσβη στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Παλαιστινιακή πρεσβείας, Μωχάμετ Τζεράρ και του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Ασσόκι Σέντκι, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των τομέων της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού.  

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική, αλλά αναπτύσσει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους. Εξάλλου με τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες δεν επέρχονται συμφωνίες, δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.  

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν περαιτέρω ενέργειες και συναντήσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής, τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας στο επίπεδο της «διπλωματίας των πόλεων»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!