Με την πρέσβη της Αυστραλίας συναντήθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Με την πρέσβη της Αυστραλίας συναντήθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων και επενδύσεων συζητήθηκαν μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη και της Πρέσβεως της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jenny Bloomfield, που συναντήθηκαν στο δημαρχείο.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι για πρώτη φορά την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή για να συμμετάσχω σε συνέδριο στη Σαμοθράκη επί τη ευκαιρία των 150 χρόνων από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης. Υπάρχουν πολλοί Θρακιώτες που διαπρέπουν στην Αυστραλία, υπάρχουν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, η ομογένεια αγαπά την Ελλάδα και συνεργαζόμαστε ανταλλάσσοντας εμπειρίες, από την τεχνογνωσία της Αυστραλίας, αλλά επίσης ενισχύοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις όσο περισσότερο μπορούμε για να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας», σχολίασε στις δηλώσεις της η Αυστραλή Πρέσβης. Σε ότι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, επεσήμανε την πρόσφατη σύσταση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας, το οποίο θα λειτουργεί ως Επιμελητήριο και μέσω αυτού θα διερευνούνται οι επιχειρηματικές προοπτικές μεταξύ των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εποικοδομητική συνάντηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κ. Bloomfield, αποδείχτηκε πολύ καλός δέκτης των αιτημάτων μας προκειμένου να βρεθούν επενδυτές, είτε φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες, από την Αυστραλία που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε όλα τα αντικείμενα, δηλαδή στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, της γεωθερμίας, των αιολικών πεδίων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και του τουρισμού».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!