Με αργά βήματα οι εργασίες αποκατάστασης από τις πλημμύρες στη Σκόπελο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Με αργά βήματα οι εργασίες αποκατάστασης από τις πλημμύρες στη Σκόπελο

Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές του Δήμου Σκοπέλου και καθορίζονται τα μέτρα για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων κτιρίων από τις πλημμύρες της 22ης και 23ης Σεπτεμβρίου 2015, έχει συντάξει η Δ/νση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλλής, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στη Σκόπελο.

Η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες στα πληγέντα κτίρια, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και έχει διαβιβαστεί για υπογραφή στον Υπουργό, κ. Σπίρτζη, και στη συνέχεια στους συναρμόδιους υπουργούς, το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συντάχθηκε και έχει ήδη εγκριθεί από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων, όπως απαιτείται.

Τέλος, στην απάντηση, επισημαίνεται ότι αρμόδια για την αποκατάσταση των έργων υποδομής είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας της Περιφέρειας να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πληγέντων, έχει τη δυνατότητα η υπηρεσία του Υπουργείου να εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησής της στο πλαίσιο των πιστώσεων που της έχουν διατεθεί και εφόσον έχει εκδοθεί η ΚΥΑ οριοθέτησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!