με-ανοδικούς-ρυθμούς-η-ψηφιοποίηση-το-1037339
ΔΗΜΟΙ | 22.06.2022 | 22:50

Με ανοδικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση του Δήμου Φυλής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

“Σταθερή επιδίωξη του Δήμου Φυλής είναι η βελτίωση των διαδικτυακών υπηρεσιών του, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την ταχύτερη επικοινωνία μαζί τους. Ολοένα και περισσότεροι συνδημότες μας εξοικειώνονται με το διαδίκτυο κι αυτό αποτελεί πρόκληση για μας. Θέλουμε να τους εξυπηρετούμε και να τους ενημερώνουμε γρήγορα για τα φυσικά φαινόμενα και για τις συνέπειές τους, αλλά και να μαθαίνουμε τις προτάσεις και τις υποδείξεις τους”.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας για τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος και την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής τους. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21ης Ιουνίου 2022, από την εταιρία crowd policy, που αποτελεί συνεργάτη του Δήμου Φυλής για την ψηφιακή σύγκλιση.

Στη δραστηριότητα του Δήμου Φυλής για τη βελτίωση των ψηφιακών του υπηρεσιών αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, ο οποίος επεσήμανε τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί. Τόνισε, όμως, ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, με την κοινή προσπάθεια, θα φτάσουμε, γρήγορα, στο όραμα ενός ψηφιακού Δήμου.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου fyli.gr ως κομβικού συντελεστή για την ψηφιακή εξυπηρέτηση, την ενημέρωση και την επικοινωνία του δημότη με το Δήμο αναφέρθηκε ο Διευθυντής  Μαρίνος Μουρούτσος.

Στα εργαλεία της ιστοσελίδας του Δήμου fyli.gr αλλά και στις εφαρμογές που προσφέρει για την εξυπηρέτηση του δημότη αναφέρθηκε ο επικεφαλής της εταιρίας crowd policy Γιώργος Καραμανώλης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παρουσίαση του ψηφιακού βοηθού που καθοδηγεί τον επισκέπτη της ιστοσελίδας, στην κάρτα του δημότη, που του προσφέρει οικονομία και ευκολία πρόσβασης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και στην εφαρμογή

city pass on που προσφέρει τη δυνατότητα της άμεσης αποστολής προβλημάτων μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Στην αξία της ανοικτής Κοινωνικής Καινοτομίας, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πανόπουλος,Αναλυτής Δεδομένων Αγοράς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις για τον ψηφιακή τεχνολογία ως εργαλείο ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των start up επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του συνδημότη μας υποψηφίου Διδάκτορα του Πολυτεχνείου και του Κέντρου Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ισίδωρου Καμπόλη για τη συμβολή της τρισδιάστατης τεχνολογίας στην καταγραφή και τουριστική προβολή των μνημείων και των τοποθεσιών φυσικού κάλλους του τόπου μας. Ο συνδημότης μας παρουσίασε ρεαλιστικά τρισδιάστατα βίντεο από το Φρούριο Φυλής, το Σπήλαιο του Πανός και το μονοπάτι της Γιαννούλας χρησιμοποιώντας drone, ψηφιακό laser scanner και τρισδιάστατες κάμερες. Απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων και το έντονο ενδιαφέρον του Δήμου για αξιοποίηση της δουλειάς του, μέσω της ιστοσελίδας fyli.gr. Παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, οι επιλαχόντες Βουλευτές Σταμάτης Πουλής και Σπύρος Βρεττός, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου και Θανάσης Σχίζας, οι αναπλ. Δήμαρχοι Μαρίνος Σαρλάς και Τόλης Βαδεβούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, ο Τοπικός Σύμβουλος Κώστας Μπρέμπος, η ενεργή πολίτης Σπυριδούλα Πατήλα, Διευθυντικά στελέχη του Δήμου και αρκετοί δημότες.