Μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο-Το νερό της πόλης είναι καθαρό υπογραμμίζει η ΔΕΥΑ

Περί τα εκατό άτομα από την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή, νωρίς σήμερα το πρωί, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κορίνθου για να εξετασθούν, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από ήπιας μορφής γαστρεντερίτιδας, τους δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες, και έφυγαν για το σπίτι τους, ενώ μόνο τέσσερα παιδιά κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Με την εμφάνιση των ομαδικών αυτών κρουσμάτων κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου και συλλέγουν τα αναγκαία στοιχεία, για να διαπιστώσουν το αίτιο που προκάλεσε μαζικά κρούσματα ήπιας γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο.

Από πλευράς δήμου Κορίνθου επισημαίνεται, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης και το νερό στην πόλη είναι καθαρό.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κορίνθου υπογραμμίζεται: «Το νερό της Κορίνθου σήμερα είναι πλήρως αποστειρωμένο σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές περί πόσιμου νερού. Ελέγχεται δε σε καθημερινή βάση η αποστείρωση του από δυο ειδικούς εξωτερικούς επιστήμονες – συνεργάτες της ΔΕΥΑΚ σε όλα τα σημεία του δικτύου. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα και την υγιεινή του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑΚ στους πολίτες της Κορίνθου».

Τέλος, σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» του δημάρχου της πόλης, Αλέξανδρου Πνευματικού, γίνεται λόγος για «μηχανισμούς βρωμιάς και χαφιεδισμού», από ιστοσελίδες που διαδίδουν ότι για τη γαστρεντερίτιδα ευθύνεται το νερό και μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Το νερό της Κορίνθου είναι απόλυτα θωρακισμένο και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Οι χυδαίοι προβοκάτορες θα οδηγηθούν σήμερα κιόλας στη Δικαιοσύνη. Ούτε αυτή η προβοκάτσια θα περάσει. Πρέπει να ντρέπονται όσοι σκέφτηκαν να παίξουν τόσο άθλια με την υγεία των Κορινθίων. Η Δημοτική Αρχή της Κορίνθου δεν θα δείξει κανένα έλεος πλέον σε όσους παίζουν τέτοια χυδαία παιχνίδια για να «ρίξουν» όπως δηλώνουν τον δήμαρχο που έφερε το νερό στην Κόρινθο».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΔΕΥΑΚ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!