Μάτης για απορριμματοφόρα: Ακριβότερες οι επισκευές από την αγορά νέων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Φεβρουάριος
Back

Μάτης για απορριμματοφόρα: Ακριβότερες οι επισκευές από την αγορά νέων

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, με αφορμή το σημερινό διαγωνισμό για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαγωνισμός που μετέτρεψε για λίγη ώρα σε πεδίο μάχης το χώρο έξω από το δημαρχείο της πόλης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα χρήματα που έχουν δοθεί από το 2009-2011 για την επισκευή ενός απορριμματοφόρου είναι τόσα όσα το να το αγόραζες… καινούργιο!!!

Όπως καταγγέλλει ο Χρήστος Μάτης:

«Η σημερινή διαδικασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση των προσφορών για τα ανταλλακτικά των οχημάτων του Δήμου, είναι μια διαδικασία που προκαλεί κάθε έννοια λογικής στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος…

»Την τριετία 2009- 2011 ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξόδεψε κατά μέσο όρο, ανά όχημα, 54.650 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα του όμως το 2012, όσα κυκλοφορούν, μετριούνται το πολύ στα δάχτυλα των δύο χεριών.

»Τώρα η διοίκηση κάνει διαγωνισμό 2.285.586 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για 71 οχήματα του δήμου, δηλαδή 32.191 ευρώ ανά όχημα. Δηλαδή από το 2009, 86.841 ευρώ για κάθε απορριμματοφόρο. Πιο πολλά απ’ όσο κάνει καινούργιο. Σε εποχές οικονομικής ανέχειας, τροφοδοτούμε το πιθάρι των Δαναΐδων και η πόλη είναι βρώμικη.

Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να επιβληθεί με την προστασία των ΜΑΤ. Δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας. Στις καλόπιστες ή κακόπιστες ενστάσεις για αδιαφάνεια πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για όλα».

Για τις καταγγελίες των εργαζομένων περί “στημένου” διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!