Μαθητές δίδαξαν κυκλοφοριακή αγωγή σε οδηγούς

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής παρέδωσαν στους οδηγούς οι μαθητές του 43ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, απαιτώντας σεβασμό στα δικαιώματά τους ως πεζοί. Με τη συνοδεία των δασκάλων τους και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, οι μαθητές μοίρασαν φυλλάδια διαμαρτυρίας σε οδηγούς και διερχόμενους, σε κεντρικές οδούς της πόλης. Αυτό που ζήτησαν είναι να προσέχουν κάθε φορά που σταθμεύουν παράνομα και εμποδίζουν την κυκλοφορία των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των μαμάδων και των ίδιων των παιδιών.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Ηδη, έχουν επιμορφωθεί περίπου 10.000 μαθητές, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε σχολεία άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος (Αγιος Παύλος, Καλαμαριά, Περαία, Τριανδρία κ.ά.).

Το πρόγραμμα της δημοτικής αστυνομίας περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία (προστασία από Ι.Χ., διαβάσεις, φανάρια, ειδικές ράμπες, σήματα ΚΟΚ), αλλά και πρακτική άσκηση που γίνεται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της παραλίας, με χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση