Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία της Νίκαιας και του Ρέντη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης -με αφορμή τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν συμβεί τους  τελευταίους μήνες με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους, που φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα με τραγικό τρόπο τις ελλείψεις της κοινωνίας μας στην οδική ασφάλεια, την αξία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής- δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς μέχρι τώρα, πολιτεία και κοινωνία παρακολουθούν, κάνουν κριτική και σχολιάζουν το πρόβλημα σαν θεατές, σα να πρόκειται “για τις ζωές των άλλων”.

Αν δεν πάρουμε τη λύση στα χέρια μας, αν δεν αναλάβουμε εμείς πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς οδηγών, το πρόβλημα θα αναπαράγεται.

Εμείς λοιπόν, έχουμε ήδη ξεκινήσει:

Σε συνεργασία με τις Σχολές Οδηγών, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές κυκλοφοριακής αγωγής ενημερώνουν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, σε θέματα οδικής ασφάλειας και κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Σκοπός των ενημερωτικών μαθημάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ηλικία, η σωστή οδική παιδεία και αγωγή, που θα τους επιτρέψουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως σημερινοί πεζοί αλλά και ως αυριανοί οδηγοί.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά, με στόχο να καλυφθούν όλα τα σχολεία της πόλης και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Πειραιά.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!