Μαθήματα ιστορίας και κινηματογράφου στο λαϊκό πανεπιστήμιο Κορυδαλλού - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Μαθήματα ιστορίας και κινηματογράφου στο λαϊκό πανεπιστήμιο Κορυδαλλού

Με μαθήματα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και κινηματογράφου αρχίζουν τα μαθήματα του 15ου και 16ου κύκλου του ανοικτού λαϊκού πανεπιστημίου δήμου Κορυδαλλού, την Τρίτη και Τετάρτη 3 και 4 Μαρτίου.

Ένας από τους σημαντικούς θεσμούς στον πολιτιστικό τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ένας από τους σημαντικότερους στο πνευματικό κέντρο του δήμου Κορυδαλλού ξεπέρασε πλέον τα 5 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και τους 16 κύκλους μαθημάτων.

Με τους κύκλους «Εισαγωγή στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Από τη μεταξική δικτατορία στα μετεμφυλιακά χρόνια» και την «Εισαγωγή στον κινηματογράφο ΙΙ» συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού.

Το ανοικτό, λαϊκό πανεπιστήμιο» είναι κύκλοι διαλέξεων σε συγκεκριμένες και γενικότερου ενδιαφέροντος επιστήμες, που οργανώνονται από το δήμο Κορυδαλλού και απευθύνονται σε έναν ευρύ κύκλο πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι κύκλοι αυτοί είναι δομημένοι έτσι ώστε να εισαγάγουν τους συμμετέχοντες στην επιστήμη, την οποία πραγματεύονται.

Η οργάνωση των μαθημάτων έχει τη μορφή πανεπιστημιακού μαθήματος (50’ εισήγηση, δεκάλεπτο διάλειμμα και μία ώρα συζήτηση). Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις διαλέξεις, παίρνουν σημειώσεις και τη βασική βιβλιογραφία κι στο τέλος του κύκλου λαμβάνουν δίπλωμα (απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των εισηγήσεων). Η οικονομική συμμετοχή είναι 60 € για όλα τα μαθήματα του κάθε κύκλου (για τους φοιτητές 40 €).

Τα μαθήματα του 15ου κύκλου -Εισαγωγή στον Κινηματογράφο ΙΙ ξεκινούν την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 6.30 μμ και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 6.30 μμ στην αίθουσα Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης. Τηλ. 210 4970475). Θα διδάξουν γνωστά ονόματα του χώρου (ακαδημαϊκοί, θεωρητικοί και ιστορικοί του κινηματογράφου): Χρήστος Βούπουρας, Νίκος Γραμματικός, δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Καρακέπελης, δημήτρης Κερκινός, Γιώργος Κόρρας, Ιουλία Μέρμηγκα, Λευτέρης Ξανθόπουλος, Έφη Ξηρού, Ανδρέας Παγουλάτος, δημήτρης Παπαδημητρίου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Τίνα Σκόδρα, δημήτρης Φύσσας. Η επιμέλεια του προγράμματος είναι του ιστορικού τέχνης Παναγιώτη Μπαστέα.

Ο 16ος κύκλος εγκαινιάζει μία ενότητα που διερευνήσει την σύγχρονη ελληνική ιστορία από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας. Με την ευθύνη του καθηγητή ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Προκόπη Παπαστράτη, επτά εισηγητές (Βαγγέλης Αγγελής, Νίνα Κασσιανού, Χριστίνα Λεβεντάκου, Μιχάλης Λυμπεράτος, Λη Σαράφη, Προκόπης Παπαστράτης, δημήτρης Φιλιππής) και σε 14 μαθήματα, θα μας οδηγήσουν στην εξέταση της περιόδου Από την μεταξική διδακτορία έως και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 4 μαρτίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 6.00 μμ στην αίθουσα Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης. Τηλ. 210 4970475).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!