Μαρούσι/Μπρέγιαννης: ΟΧΙ στις «συγκεκαλυμμένες απολύσεις»

Κατά των «συγκεκαλυμμένων απολύσεων» δημοτικών υπαλλήλων τίθεται με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι, επιστροφή στο μέλλον» Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, καλώντας παράλληλα το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη να ακολουθήσει τις συλλογικές αποφάσεις της ΚΕΔΕ και να μην παραδώσει οιαδήποτε λίστα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα.

Παράληλα, μαζί με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ζητεί την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου «και την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος που θα καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και θα δεσμεύει το δημοτικό συμβούλιο να μη δεχτεί οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου στο δήμο μας».

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ
H Δημοτική μας Παράταξη, και προσωπικά ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στο μέτρο της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που αποτελεί ουσιαστικά συγκαλυμμένη απόλυση.

Καλούμε, παράλληλα, την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις σχετικές διατάξεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι αποψιλώνουν τους δήμους που ήδη υπολειτουργούν από το ελάχιστο ικανό προσωπικό που τους έχει απομείνει, σε βάρος και των δημοτών.

Δηλώνουμε, επίσης, ότι θα στηρίξουμε με κάθε μέσο, πολιτικά και νομικά, τον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε το Δήμαρχο Αμαρουσίου και τη διοίκηση του Δήμου να ακολουθήσει τις αποφάσεις των συλλογικών αυτοδιοικητικών οργάνων (της ΚΕΔΕ) για τη στάση που πρέπει να κρατήσει.

Γι’ αυτούς τους λόγους, μαζί με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος που θα καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και θα δεσμεύει το Δημοτικό Συμβούλιο να μην δεχτεί οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου στο Δήμο μας

 

Διαβάστε επίσης:
ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ
Μπιζάς: Δήμαρχοι – κουκουλοφόροι για τις απολύσεις

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!