Μαρούσι: απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά στους νέους εθελοντές - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Μαρούσι: απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά στους νέους εθελοντές

Στην οικογένεια των εθελοντών του Αμαρουσίου προστέθηκαν και οι απόφοιτοι του προγράμματος «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους», το οποίο υλοποίησε ο δήμος Αμαρουσίου τη διετία 2007 και 2008, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ινστιτούτο διαρκούς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων.

Σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η απονομή στους απόφοιτους των πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγράμμα, το οποίο αφορά την εθελοντική δράση διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

“Η συμμετοχή στα κοινά, η αυθόρμητη και ανιδιοτελής σύμπραξη των πολιτών σε ενέργειες που έχουν στόχο το κοινό καλό αποτελούν σταθερές αξίες και κυρίαρχους άξονες γύρω από τους οποίους κινείται η κοινωνική μας πολιτική”, τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε, οι εθελοντές προσφέρουν σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση σε ευπαθείς ομάδες ή σε μοναχικά άτομα, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ και το Ειδικό Σώμα Φύλαξης του δήμου. Καθοριστική είναι η συμβολή τους σε περιόδους που υπάρχει αυξημένη ανάγκη βοήθειας, όπως σε περίπτωση καύσωνα, ή χιονοπτώσεων ή σε πυρκαγιές.

Σημαντική είναι και η προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος και του πρασίνου, συμμετέχοντας ενεργά στη φύλαξη του δάσους Συγγρού, του Κτήματος Καρέλλα κ.α. δυναμικό παρόν έχουν και σε όλες τις αναδασώσεις και δενδροφυτεύσεις. Οι εθελοντές προσφέρουν ακόμη τη βοήθειά τους και σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Αμαρουσίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!