Μαρούσι: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Aμαρουσίου και Πρόεδρου του διαδημοτικού δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ Γιώργου Πατούλη, ο δήμος Αμαρουσίου και το διαδημοτικό δίκτυο διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντισμού στις 13 και 14 Ιουνίου, και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ( Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι ).

Θέμα του συνεδρίου:« Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Υγείας δ. Αβραμόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, φορείς του δημοσίου τομέα και έγκριτες εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες θα τιμηθούν για τη δράση τους .

Συγκεκριμένα πρόκειται να τιμηθούν:

* Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζεται το σημαντικό έργο και η κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος
* Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Αθανάσιος Κοντοκώστας
* Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
* Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
* Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
* Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
* Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή
* Ο Σύλλογος «Μέριμνα του Γήρατος»

Με τις συμβολικές αυτές βραβεύσεις ο δήμος Αμαρουσίου θέλει να τονίσει την αναγκαιότητα για στενή συνεργασία ανάμεσα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εθελοντικές οργανώσεις, αναγνωρισμένης αξίας.

Επίσης για τη συμβολή τους στο εθελοντικό κίνημα θα βραβευθούν:

* Ο Παντελής Σκλιάς, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς
* Ο Γιώργος Βερναδάκης, διοικητής ΟΑΕδ
* Ο Γιάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου

« ΣΚΑΪ »

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων τα θέματα που αφορούν:

* Το θεσμικό πλαίσιο του εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
* Τον Κοινωνικό εθελοντισμό
* Τον Περιβαλλοντικό εθελοντισμό
* Τον Εθελοντισμό και την Πολιτική Προστασία
* Το ρόλο της εκκλησίας στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος

Τον πολυσήμαντο και πολύπλευρο ρόλο που μπορεί να διαδραμματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη και προώθηση του σύγχρονου εθελοντικού κινήματος υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

«Στη σημερινή δύσκολη εποχή της ιδιοτέλειας, οι έννοιες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή δυναμική, η οποία ξεφεύγει από τις παραδοσιακές μορφές της φιλανθρωπίας.

Ο εθελοντής διακρίνεται για την πίστη του, την πηγαία θέληση για προσφορά και ενεργεί με βάση την ανιδιοτέλεια. Οι σύγχρονες όμως απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας, προϋποθέτουν να είναι εκπαιδευμένος και λειτουργικός.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενισχύσει με δομές και οργανωμένες ενέργειες τη συμμετοχή των πολιτών στις εθελοντικές τους δράσεις, προκειμένου οι σχετικές δραστηριότητες να είναι αποτελεσματικές και καίριες.

Το διαδημοτικό δίκτυο Υγείας και ο δήμος Αμαρουσίου ξεκινούν μια συντονισμένη προσπάθεια, επενδύοντας στο περίσσευμα «θετικής» ενέργειας κάθε συμπολίτη μας, στη δυναμική του και στη θέληση του για προσφορά σε δράσεις και ενέργειες που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και ενισχύουν τη συνοχή των τοπικών μας κοινωνιών. Αποδεικνύουμε με την πρωτοβουλία μας αυτή στην πράξη ότι για την Αυτοδιοίκηση ο εθελοντισμός αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, κινητήρια δύναμη που μας καθιστά ενεργούς πολίτες.

Ενώ μέσα από τη βράβευση των εθελοντικών οργανώσεων θλέλουμε να στείλουμε το έμπρακτο μήνυμα αναγνώρισης στο κοινωνικό έργο που επιτελούν προς όφελος των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη τη φροντίδα και τη στήριξη μας. »

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα είναι ανοικτό στο κοινό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!