Μαρινάκης: Δεν πρόκειται να υπογράψω και να αποστείλω διαπιστωτική πράξη

ΟΧΙ λέει και το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνης, έπειτα από ομόφωνη απόφασή του, στην αποστολή λίστας διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ. Οι 16 εργαζόμενοι του Δήμου Ρεθύμνου που υπάγονται στις επίμαχες κατηγορίες της διαθεσιμότητας, στηρίζονται από τα μέλη του δημοτικού δυμβουλίου αλλά και τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη. «Δεν πρόκειται να υπογράψω τη διαπιστωτική πράξη με τα στοιχεία των εργαζομένων», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρεθύμνης.

Ο Γ. Μαρινάκης σημείωσε, επίσης, πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του δήμου. «Η στιγμή είναι πολύ δύσκολη για την τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμό αλλά και για τους εργαζόμενους. Με τρόπο παράλογο και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες του συστήματος ελήφθη η απόφαση αυτή, ενώ διαπιστώνω ότι υπάρχει στοχοποίηση του δημοτικού συστήματος με τρόπο άκριτο και έντεχνο από διάφορες πλευρές…

Οποιοδήποτε έγγραφο με αφορά, δε θα υπογραφεί από μένα αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη. Δεν μπορώ να πω και να υποδείξω τι θα κάνουν οι υπηρεσίες, όμως εγώ σαν τελικός αποδέκτης δεν πρόκειται να υπογράψω καμία διαπιστωτική πράξη».

Σχετικό κείμενο ψηφίσματος θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, μέσω του οποίου τονίζεται πως: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των εργαζομένων… Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο χωρίς υπαλληλικά και κοινωνικά κριτήρια που όπως ήλθε και πάει να εφαρμοστεί, το μόνο που κάνει είναι να επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κατάργηση των οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα την απόλυση των εργαζομένων φέρνουν δυστυχώς σε αδιέξοδο τόσο τη λειτουργία και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες αλλά πολύ περισσότερο φέρνουν το δήμο μας σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!