Μαρίνα Πατούλη: Aντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των Αγωνιστών του 21’

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 της η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη δηλώνει τα εξής:

«Για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου δεν πρέπει να είναι μια απλή επέτειος. Αποτελεί:

την αφετηρία για να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι,

την ευκαιρία για να καθορίσουμε το ρόλο που ως κράτος θέλουμε να διαδραματίσουμε στην σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι θα έλεγα να διαφυλάξουμε τις αρχές και τα οράματα που προσδιορίζουν την υπόστασή μας ως έθνος και καθορίζουν την συλλογική εθνική μας συνείδηση,

πηγή έμπνευσης για την δημιουργία νέου συλλογικού οράματος για τον Ελληνισμό αλλά και ενίσχυσης της Εθνικής μας αυτοπεποίθησης.

Η ιστορική Ημέρα προτρέπει το σύγχρονο Έλληνα να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αποτελεί πρόκληση να διδάξουμε στη νέα γενιά ότι σήμερα υπάρχουν πολλές μορφές υποδούλωσης.

Και αποτελεί δικαίωμα κάθε υπόδουλου να διεκδικεί την ελευθερία του και να αντιστέκεται σθεναρά ενάντια σε κάθε μορφή καταδυνάστευσης. Ας συνειδητοποιήσουμε πως αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας ως Έθνος, την εθνική μας κυριαρχία, απέναντι σε κάθε επίβουλο σχέδιο, εντός και εκτός της χώρας μας, είναι απαραίτητο πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που είναι μέσα μας.

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας, ουσιαστική πράξη αντίστασης ενάντια σε κάθε κατακτητή. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση αρκεί να υποτάξουμε το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ.

Οφείλουμε λοιπόν ως Έλληνες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μετατρέψουμε την ΚΡΙΣΗ σε αφετηρία αλλαγών και ανατροπών.

Αλλαγών και ανατροπών σε όλα τα επίπεδα,

Αξιών αλλά και συμπεριφορών.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον.

Να αγωνιστούμε για μια νέα, ισχυρή Ελλάδα.

Το επιβάλλει η ιστορία μας. Ο πολιτισμός μας.

Με ενότητα,

Με θετικό βηματισμό,

Με εθνική υπερηφάνεια για το ένδοξο ΧΤΕΣ, μπορούμε όλοι μαζί να παραμείνουμε νικητές και να διαμορφώσουμε την Ιστορία του Αύριο.

Ακόμη και σήμερα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά ο καθένας από τη θέση του και με βάση τις δυνατότητές του οφείλει να δίνει δυναμικό παρόν σε πράξεις ηρωισμού.

Να αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των Αγωνιστών του 21’ που μας έδειξαν έμπρακτα ότι η αξιοπρέπεια και η ιστορία μας είναι η ηθική και πνευματική παρακαταθήκη μας, η προίκα μας, και αυτά δεν ξεπουλιούνται, δεν αμφισβητούνται και δε μπορεί κανείς να τα εκμηδενίσει.

Πάντα θα υπάρχουν ως φωτεινός φάρος ΕΛΠΙΔΑΣ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!