Μαραθώνας: Χωρίς νερό 2.000 κάτοικοι -Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα και βάλλουν κατά Ψινάκη

«Το μαρτύριο της δίψας» και της μη δυνατότητας κάλυψης των βασικών τους αναγκών βιώνουν περίπου 2.000 κάτοικοι του οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων Μαραθώνα, από την 1η Φεβρουαρίου, ζητώντας παρέμβαση του εισαγγελέα, αφού δεν δίδεται και καμία εξήγηση από τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις» Κώστα Τσιάκαλο, «το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαραθώνα, δεχόμενο την εισήγηση – γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, αποφάσισε την οριστική παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας και την άμεση υδροδότησή του».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο που στους κατοίκους του οικισμού διακόπτεται η παροχή νερού, και ο κ. Τσιάκαλος αναφέρει ότι η λειτουργία των αντλιοστασίων του οικισμού είχε ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου κράτησε την αρμοδιότητα αυτή η τεχνική υπηρεσία του δήμου Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον κ Τσιάκαλο, «από την 1η Φεβρουαρίου και μετά έχει διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου, με ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία επικαλείται οικονομική υστέρηση οφειλών του δήμου Μαραθώνα προς αυτή, θέτοντας έτσι σε ομηρία ολόκληρο τον οικισμό».

Να σημειωθεί ότι με έγγραφο προς την αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ζητηθεί η πειθαρχική δίωξη του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη για παράβαση καθήκοντος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΨΙΝΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!