Μαλεβίζι: Αδιαφορία δήμου για τη λαθροϋλοτομία καταγγέλλουν οι πολίτες

Για αδιαφορία της δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου στις καταγγελίες για παράνομη ϋλοτομία στις ορεινές περιοχές του δήμου κάνει λόγο η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου.

«Είναι κατά τη γνώμη μας θέμα άμεσης προτεραιότητας και καθαρά πολιτικής απόφασης από τους εμπλεκόμενους φορείς, να δείξουν έμπρακτα την ευαισθησία και να ξαναβρούν τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά. Άλλωστε το παράδειγμα της άμεσης ανταπόκρισης στην «απογραφή» των αλλοδαπών νηπίων, μας δείχνει ότι όταν θέλει ο μηχανισμός της τοπικής εξουσίας, κινείται τάχιστα, έστω και σε λάθος κατεύθυνση…», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ενεργοί Πολίτες Μαλεβιζίου.

Όπως λένε, «από όλο το ορεινό Μαλεβίζι μας έρχονται καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές. Επειδή και η δημοτική Αρχή σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών έχει ενημερωθεί για το θέμα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση, τη στιγμή που το φαινόμενο εντείνεται και με την έλευση του χειμώνα πιθανόν να πάρει δραματικές διαστάσεις, κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία των τοπικών κοινωνιών και των μεμονωμένων ατόμων, να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, παρόλο που η οικονομική κρίση έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλούς συμπολίτες μας».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται: Παράνομη υλοτόμηση στο Μαλεβίζι εν’ όψει χειμώνα και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ακούει κανείς;

Όταν οι κοινωνίες και οι υπεύθυνοι φορείς χάνουν τα αντανακλαστικά τους, κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να παρανομούν εις βάρος του συνόλου!

Από όλο το ορεινό Μαλεβίζι μας έρχονται καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές. Επειδή και η δημοτική αρχή σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών έχει ενημερωθεί για το θέμα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση, τη στιγμή που το φαινόμενο εντείνεται και με την έλευση του χειμώνα πιθανόν να πάρει δραματικές διαστάσεις, κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία των τοπικών κοινωνιών και των μεμονωμένων ατόμων, να μην προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, παρόλο που η οικονομική κρίση έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλούς συμπολίτες μας.

Κάνουμε έκκληση στην κοινωνία, τους συλλογικούς φορείς, την εκκλησία και στα μεμονωμένα άτομα να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτών των πράξεων, επιδεικνύοντας μέγιστη αλληλεγγύη, ενημερώνοντας, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη νομιμότητα σε όλες τους τις διαστάσεις. Επίσης καλούμε τη δημοτική αρχή, την περιφέρεια και το υπουργείο Γεωργίας να δουν κατάματα το πρόβλημα, χωρίς παρωπίδες, τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Να κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς πληροφόρησης και ελέγχου που διαθέτουν, ώστε να προστατεύσουν την ατομική και κοινωνική περιουσία, από πράξεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ιδιοκτησίες, τις ευαίσθητες κοινωνικές ισορροπίες και το ίδιο το περιβάλλον.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πολιτείας και της τοπικής εξουσίας πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των κοινωνιών, σε συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς και ταυτόχρονης επόπτευσης ευαίσθητων οικολογικά περιοχών, αλλά και των ελαιοδέντρων. Είναι κατά τη γνώμη μας θέμα άμεσης προτεραιότητας και καθαρά πολιτικής απόφασης από τους εμπλεκόμενους φορείς, να δείξουν έμπρακτα την ευαισθησία και να ξαναβρούν τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά. Άλλωστε το παράδειγμα της άμεσης ανταπόκρισης στην «απογραφή» των αλλοδαπών νηπίων, μας δείχνει ότι όταν θέλει ο μηχανισμός της τοπικής εξουσίας, κινείται τάχιστα, έστω και σε λάθος κατεύθυνση…

Η κοινωνία του Μαλεβιζίου περιμένει άμεσες ουσιαστικές ενέργειες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!