Μ. Φύσσα: Το παιδί μου είναι δολοφονημένο…

Την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσαν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον φίλο του 34χρονου μουσικού, Παύλο Σεϊρλή, ο οποίος καταθέτει για όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας, όταν οι συνήγοροι αποκάλεσαν τον γιο της «θανόντα».

«Σας παρακαλώ, μην τον λέτε θανόντα, όχι άλλη φορά θανόντα. Είναι δολοφονημένος», φώναξε με έντονο ύφος η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Εκείνη τη στιγμή, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί από τους παρευρισκόμενους να κάνουν ησυχία.

Κατά την κατάθεση του μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως τον θεωρεί αναξιόπιστο, λέγοντας πως μπορεί να ήταν μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα, αλλά δεν είδε τι έγινε τη μοιραία στιγμή.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Ένας δολοφόνος επαγγελματίας όπως τον χαρακτηρίζετε θα κατέβαινε αντίθετα την οδό με κίνδυνο να εγκλωβιστεί , θα κατέβαινε με μαχαίρι εναντίον ενός πιο εύρωστου άντρα; Αποκλείεται το γεγονός να ξεκίνησε τυχαία η συμπλοκή;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Προχωρήστε σε άλλη ερώτηση.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Πώς εσείς δύο χρόνια μετά βλέπετε το ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος έπληξε το θύμα και στον μηρό;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ήθελε να χτυπήσει την μηριαία αρτηρία

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ ο Π. Φύσσας;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι, ήταν νηφάλιος

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Καταλάβαινε τον κίνδυνο;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Για να ξεκινήσει να τρέχει, προφανώς.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Όταν πληροφορηθήκατε ότι ο Παύλος κατέληξε, το ανακοινώσατε δυνατά όταν ήσαστε όλοι μαζί στο κρατητήριο; Ο Ρουπακιάς τι έκανε;

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς (δεξιά) και ο Πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Σηκώθηκε και χτύπησε την πόρτα για να τον πάρουν από εκεί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εστίασαν, με τις ερωτήσεις τους, στο γεγονός ότι ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες κάποιους από τους κατηγορούμενους.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Δείχνετε μια βεβαιότητα για τους δράστες και την ταυτότητα τους. Εκείνο το βράδυ όταν ήσαστε με την παρέα σας στο κρατητήριο μετά την προσαγωγή σας είχατε βεβαιότητα για το ποιοι σας επιτέθηκαν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Έχω απαντήσει, δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για τα άτομα που σας έδειξαν σε φωτογραφίες στην ανάκριση για αυτούς υπάρχει βεβαιότητα;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι υπάρχει.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ: Έχετε πει ότι η Χ.Α. είναι μια οργάνωση τρελών που ήθελε να δολοφονεί. Θέλω να μου πείτε αν γνώριζε κάποιος εκείνο το βράδυ ότι ο θανών, ο Π. Φύσσας, είχε αντίθετες ιδέες;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Εκ των υστέρων έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν βίντεο και συνομιλίες που δείχνουν ότι γνώριζαν, μιλάει ο Κασιδιάρης… Και στο facebook αν μπείτε ανεβαίνουν από διάφορους κάποια στοιχεία

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Αν είναι στο δικό σας facebook να μας το φέρετε…

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Η δίκη μου σελίδα έχει διαγραφεί γιατί λάμβανα απειλητικά μηνύματα από αγνώστους πριν την έναρξη της δίκης, όπως και άλλοι μάρτυρες.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: Τα καταγγείλατε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι, δεν έχω μπει στη διαδικασία, ούτε να απαντήσω.

Λίγο νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν δυσμενώς την απόρριψη του αιτήματός τους για προβολή και αξιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού της δικογραφίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προβολή και αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού. Το αίτημα αυτό όπως και εκείνο για φωνοληψία και τήρηση πρακτικών, απορρίφθηκε. Η πολιτική αγωγή διαπιστώνει ότι η ολοένα και στενότερη ερμηνεία του νόμου εμποδίζει τη βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας. Προσφέρει προσχήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμούς στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοσιότητα της δίκης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ, ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!