Ληξιπρόθεσμα δήμων: Παράταση έως 30/7 και επιπλέον 70 εκατ.

Ληξιπρόθεσμα δήμων: Παράταση έως 30/7 και επιπλέον 70 εκατ.

Παράταση έως 30/7 (από 30/4) για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δήμων με την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση», στην οποία θα προβλέπεται:

-Παράταση έως 30/7 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμών υποχρεώσεων.

-Επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων με σφιχτό χρονοδιάγραμμα  για αποπληρωμή αυτού του ποσού έως 30/6.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας δήλωσε:

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις δόσεις του 2021 το 2022. Είμαστε σε συζητήσεις με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα όμως δίνουμε παράταση μέχρι τις 30/7 της υποβολής καταγραφής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων που έληγε τον Απρίλιο όπου και έπρεπε να καταβάλετε το ποσό. Η παράταση αυτή συμφωνήθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών και θα περάσει με τροπολογία στην Βουλή την επόμενη Τετάρτη. Επίσης συμφωνήσαμε με το Υπ. Οικονομικών για ακόμη ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα 70 εκατ. ευρώ με «σφικτό» χρονοδιάγραμμα, με αποπληρωμή μέχρι 30/6. Σας παρέχουμε μια ρευστότητα να πληρώσετε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σας απαλλαγμένοι από βάρη και να κινηθεί η οικονομία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, 70 ΕΚΑΤ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!