Λήμνος: Εκδικάστηκαν σήμερα οι αγωγές ναυτιλιακών εταιρειών κατά του δημάρχου

Ολοκληρώθηκε στο Πολυμελές Ειρηνοδικείο Μύρινας η εκδίκαση των εξ αναβολής οι αγωγών, που έχουν καταθέσει κατά των Αντώνη Χατζηδιαμαντή και Παναγιώτη Τσανταρλιώτη ως φυσικά πρόσωπα αλλά και με τις ιδιότητες του δημάρχου και του αντιδημάρχου Λήμνου, αντίστοιχα, λόγω ηθικής βλάβης, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, η θυγατρική της C-Link Ferries και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε.«, πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Aqua Maria σχετικά με δηλώσεις τους κατά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαν γίνει πέρυσι το χειμώνα στο νησί ζητώντας να φύγει το προαναφερόμενο πλοίο από την γραμμή. Οι κατηγορίες είναι για παρακώλυση συγκοινωνιών, συκοφαντική δυσφήμηση και οικονομική ζημία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε δύο μήνες περίπου.

Σύμφωνα με την πρώτη αγωγή, η ΝΕΛ χαρακτηρίζει «παράνομη και αυθαίρετη», την ματαίωση των δρομολογίων του πλοίου και αξιώνει από τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, να καταβάλει  τόσο σε εκείνη όσο και στη θυγατρική της περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δεύτερη αγωγή αφορά την ΑΝΕΝ LINES, πλοιοκτήτρια του AQUA MARIA που αξιώνει από τους εκπροσώπους του Δήμου, το ποσό περίπου των 500.000 ευρώ έκαστος, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο «Οι ισχυρισμοί και η διάδοση των γεγονότων αυτών, από την πλευρά των εναγομένων, έβλαψε ιδιαιτέρως τις επιχειρήσεις και τις εργασίες και ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη του κοινού και των μετόχων προς τις εταιρείες μας…».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μαζί με τον κόσμο στους αγώνες που κάνει για καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που εκτός από προϋπόθεση για την όποια ανάπτυξη των νησιών μας, είναι και όρος επιβίωσης όλων όσων ζούμε και αγωνιζόμαστε σε αυτή τη γωνιά του Αιγαίου», δήλωσε πριν ξεκινήσει η δίκη, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Η πρώτη δικάσιμος, είχε οριστεί την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου του 2012 και αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της ΝΕΛ. Στο μεταξύ, χθες έληξε η διορία που είχαν θέσει τρεις Δήμαρχοι των νησιών μας προκειμένου να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό των δρομολογίων των πλοίων για το Πάσχα και τη θερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα με κοινή τους επιστολή οι Δήμαρχοι Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής και Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής ζητούν ενόψει των διαδοχικών αλλαγών στην υλοποίηση των συμβάσεων εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών των νησιών και προκειμένου να διασφαλιστεί το ελάχιστο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος, να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στις παρακάτω ενέργειες:

– Έγκριση όλων των δρομολογίων από 21 Απριλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

– Άνοιγμα των «πλάνων» των εταιριών άμεσα και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα  από την 31/3/2013.

– Συνάρτηση της υποχρέωσης αυτής με την οποιαδήποτε έγκριση αιτήματος Δρομολόγησης ή αλλαγής ζητηθεί μέχρι 31/3/2013.

– Επαναφορά των πλοίων που συμβατικά εξυπηρετούν τις γραμμές μέχρι τις 23/4 /2013.

«Προσπαθήσαμε με αυτή μας την κοινή επιστολή, δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου, ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, κ. Χαράλαμπος Μακρής, να προλάβουμε καταστάσεις που έχουμε ζήσει στο παρελθόν και οι οποίες υποβάθμισαν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών μας με την προσωρινή δρομολόγηση πλοίων μικρότερης δυναμικότητας, από ότι προέβλεπε η σύμβαση και η οποία έλαβε μόνιμο χαρακτήρα. Η πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανάπτυξη και σοβαρός σχεδιασμός στον ευαίσθητο τουριστικό τομέα εάν δεν μπορείς να προγραμματίσεις τις διακοπές σου. Ο τουρισμός στηρίζεται στον έγκαιρο προγραμματισμό. Στη επίτευξη αυτού του στόχου μέσα από έγκαιρη ενημέρωση αποσκοπούσε η κοινή μας επιστολή» κατέληξε στις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Αιγαίου ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής.

Πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΑΓΩΓΗ, NEL LINES, ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!