Λεβαντής για ΧΥΤΥ Κερατέας: Πρότεινε και επίσημα την παλιά χωματερή

Και επίσημα κατέθεσε την πρόταση για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στις Φοβόλες (παλιά χωματερή) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής.

Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής στη θέση «Αμπέλια» (που βρίσκεται περίπου 1 χλμ από το Οβριόκαστρο προς το Λαύριο πολύ κοντά στη λεωφόρο Λαυρίου) και σε έκταση τουλάχιστον 85 στρεμμάτων (σύμφωνα με το δήμαρχο, 55 στρέμματα έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμος και 30, όπου λειτουργούσε η παράνομη χωματερή, ιδιώτες) θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν:

–       Ένα εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

–       Ένα εργοστάσιο κομποστοποίησης

–       Ο ΧΥΤΥ

Κατά τον κ. Λεβαντή η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής θα αφορά τη διαχείριση περίπου 60.000 τόνων στερεών αποβλήτων ετησίως (κατά τον κ. Λεβαντή αυτά είναι τα απορρίματα που παράγουν οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, καθώς σύμφωνα με αυτή την άποψη οι δύο δήμοι παράγουν περίπου 160 τόνους ημερησίως).

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ωστόσο, παράγοντες της περιοχής θεωρούν πως είναι αδύνατον να λειτουργήσουν δύο εργοστάσια και ένας ΧΥΤΥ μόνον για δύο δήμους και στην ουσία θα πρόκειται για μία ολοκληρωμένη μονάδα η οποία θα διαχειρίζεται περίπου 100 με 120.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως (127.500 προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ Αττικής).

Στην πρόταση,  η οποία αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, αντιδρούν παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αιχμή αυτή του πρώην δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού , ο οποίος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού έθεσε το θέμα ύπαρξης αρχαιολογικού χώρου στις Φοβόλες αντίστοιχου με το Οβριόκαστρο. Το θέμα δεσμεύτηκε να διερευνήσει ο δήμαρχος Κ. Λεβαντής προτού έρθει προς συζήτηση στο δ.σ. την Παρασκευή.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!