Categories: Δήμοι

Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αμαρουσίου – Δωρεάν για παιδιά ηλικίας 5-12 ετώ

Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) θα λειτουργήσει δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, απευθύνουν πρόσκληση προς τους γονείς για την εγγραφή των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της πόλης μας σημειώνοντας:

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σημειώνει: «Συνεχίζουμε για ακόμη μία χρονιά, να παρέχουμε στα παιδιά του Δήμου μας, δωρεάν ποιοτικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες, σε πρότυπους παιδαγωγικούς χώρους και με έμπειρο προσωπικό.

Μέσω των δραστηριοτήτων ΚΔΑΠ του Δήμου μας, τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες και ταλέντα, διευρύνοντας τον τρόπο σκέψης τους και κάνοντας νέους φίλους, ενώ παράλληλα, στηρίζουμε εμπράκτως τη Μαρουσιώτικη οικογένεια».

Πληροφορίες συμμετοχής στα ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου:

Τα ΚΔΑΠ Αμαρουσίου, στεγάζονται στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, Ανδρέα Συγγρού και  Ίωνος και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, Στρατηγού Μακρυγιάννη 7 και Κυπρίων Αγωνιστών και λειτουργούν μετά το σχολείο, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00  το απόγευμα. Τις περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Το ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ Αμαρουσίου, περιλαμβάνει: χειροτεχνίες – κατασκευές, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, ρομποτική, κουκλοθέατρο, σύγχρονους χορούς, yoga για παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, taekwondo, ρυθμική γυμναστική, παιχνίδια στα αγγλικά κ.α..

Η συμμετοχή των παιδιών είναι εντελώς Δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2024» με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα έχει εξασφαλίσει voucher, για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη από το Σεπτέμβριο 2023 και λήξη τον Ιούλιο του 2024.

Το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» το οποίο είναι αρμόδιο για τη διοργάνωση του προγράμματος για τον Δήμο Αμαρουσίου, υπό την εποπτεία της ΚΕΔΑ, δύναται να αναλάβει (δωρεάν) όλη τη διαδικασία σύνταξης του φακέλου για την αίτηση- απόκτηση voucher.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να έχουν υποστήριξη στην σύνταξη του φακέλου παρακαλούνται να συμπληρώσουν στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://maroussi.gr/kdap.

Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αμαρουσίου, να συμπληρώσουν τις ενδεικτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, τα στοιχεία του παιδιού και τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να τους υποδειχθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Επισημαίνεται πως η επιλογή των τελικών κατόχων voucher γίνεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (όχι από το Δήμο Αμαρουσίου), με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αναφέρονται ρητώς στην σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνία: από Δευτέρα – Παρασκευή από 12:30 έως 20:30 στο τηλέφωνο 210 2526000 ή 6908888170.

Comments are closed.


Recent Posts

Ριζόπουλος από την Άρτα: Βιαζόμαστε να τελειώσουμε με το παλιό

Στην Άρτα έκλεισε τον κύκλο των προεκλογικών του κεντρικών ομιλιών ο Σπύρος Ριζόπουλος.  Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο…

4 λεπτά ago

Σπανούλης: Θα είμαστε μαχητές ως Έλληνες, να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο τεχνικός του Περιστερίου παρουσιάστηκε…

10 λεπτά ago

Χανιά: Καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος 14χρονου αγοριού

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο 50χρονος δικάζεται αυτήν την ώρα με την κατηγορία της προτροπής σε…

17 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Οδηγός ταξί κατήγγειλε επίθεση με μαχαίρι από διανομέα

Επίθεση με μαχαίρι από διανομέα κατήγγειλε πως δέχθηκε οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από φραστικό επεισόδιο που είχαν. Βάσει της…

24 λεπτά ago

UEFA: Καμία Super League, ανοιχτές διοργανώσεις

H UEFA τοποθετήθηκε για τη φημολογία των τελευταίων ημερών που την ήθελε να εξετάζει τη δημιουργία δικής της Super League,…

31 λεπτά ago

Κεραμέως: Τι είπε για προσωπικό ΝΠΔΔ και κοινωφελών επιχειρήσεων που θα καταργηθούν

Τους τρεις βασικούς στόχους του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού»,…

35 λεπτά ago