Λειψυδρία τέλος στη Γαύδο - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
26
Σεπτέμβριος
Back

Λειψυδρία τέλος στη Γαύδο

Άφθονο και αρίστης ποιότητας πόσιμο νερό, εξασφάλισε η Γαύδος μετά από νέες γεωτρήσεις που έγιναν στο νησί.

Πρόκειται για μια γεώτρηση στην θέση Σγουδιανά και μια γεώτρηση στο Καστρί οι οποίες αναμένεται να λύσουν το θέμα ύδρευσης της Γαύδου για τις επόμενες δεκαετίες.

Όπως είπε η δήμαρχος Γαύδου κα Ευαγγελία Καλλίνικου, την περασμένη Τρίτη στην γεώτρηση στο Καστρί μετρήθηκε παροχή 26 κυβικών μέτρων την ώρα, ποσότητα η οποία σε συνδυασμό και με τα περίπου 10 κυβικά ανά ώρα της γεώτρησης στα Σγουδιανά, λύνουν το χρόνιο πρόβλημα του νησιού.

Μετά και τα θετικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων αναμένεται η Περιφέρεια να συνεχίσει την χρηματοδότηση, για να ολοκληρωθεί η γεώτρηση με αντλητικό συγκρότημα.

Να σημειωθεί πως στο Καστρί, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια μεγάλη «κλειστή» υπόγεια βροχοδεξαμενή, η οποία διαθέτει δύο θαλάμους. Έτσι ο ένας θάλαμος της δεξαμενής θα συνδεθεί με το δίκτυο της γεώτρησης προκειμένου να αποθηκεύεται το πόσιμο νερό, ενώ ο άλλος θα εξακολουθήσει να συλλέγει το βρόχινο που θα αξιοποιείται για την άρδευση.

Πηγή: flashnews.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!