λασυ-συνέντευξη-τύπου-για-τα-σοβαρά-πρ-495030
ΔΗΜΟΙ | 29.10.2020 | 15:24

ΛΑΣΥ: Συνέντευξη Τύπου για τα σοβαρά προβλήματα του Περάματος την Παρασκευή

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στις 13.30, στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Περάματος θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός του Περάματος. “Προβλήματα για τα οποία η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν.”, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Η δημοτική αρχή έχει καταργήσει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα. Αρνείται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είτε με τηλεδιάσκεψη είτε σε κατάλληλο χώρο που να πληροί τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται. Στον Δήμο Περάματος από τον περασμένο Μάρτη παίρνονται αποφάσεις μόνο δια περιφοράς. Δηλαδή χωρίς να έχει την δυνατότητα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να αιτιολογήσει την θέση του, να κάνει ερωτήσεις κ.ο.κ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος έχει επανειλημμένα καταγγείλει την παραπάνω στάση της δημοτικής αρχής που στόχο έχει «να επικρατεί σιγή νεκροταφείου» στο Δήμο.  Έχει ζητήσει την άμεση πραγματοποίηση δημοτικού συμβουλίου για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την συνεδρίαση. Συγκεκριμένα :

  • Για την απαράδεκτη κατάσταση με την οποία βρίσκεται από τις 14 Σεπτέμβρη αντιμέτωπη η σχολική κοινότητα. Τα σχολεία είναι κυριολεκτικά αθωράκιστα και από υγειονομικής άποψης εν μέσω της πανδημίας του covid-19 γεγονός που έχει προστεθεί σε όλα τα μεγάλα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας.
  • Για την απάνθρωπη και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Δομή του Σχιστού η οποία με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Περάματος έχει να καθαριστεί από τις 9 Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται, για τους εργαζόμενους της Δομής αλλά και για όλο το Πέραμα.
  • Μετά και την απόφαση του Εφετείου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση καταθέσαμε αίτημα ώστε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει πολιτική απόφαση αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις του, του εκλεγμένου της Ναζιστικής-εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος. Δηλαδή της πόλης στην οποία προαναγγέλθηκαν και πραγματοποιήθηκαν πολλές από τις εγκληματικές δράσεις των φασιστών (δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη). Της πόλης που ο λαός της έχει δώσει πολλές και σκληρές μάχες με τους φασίστες, όπως την απόκρουση της ρατσιστικής φασιστικής επίθεσης του Λαγού και άλλων ναζιστών στα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας. Της πόλης που ο λαός της εδώ και χρόνια έχει αποκαλύψει αυτό που και το δικαστήριο αναγνώρισε με την απόφασή του, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Για τα παραπάνω  οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος κατέθεσαν αίτημα στις 8 Οκτώβρη 2020 (αρ. πρωτοκόλλου 14014) για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή Περάματος επιμένει και αρνείται να πραγματοποιήσει δημοτικό συμβούλιο. Αρνείται ακόμα και να απαντήσει στα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου στις 30 Οκτώβρη, 13.30 στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.”, καταλήγει η Λαϊκή Συσπέιρωση.