Λασιθιστάν: Και επίσημα παραιτήθηκαν οι δήμαρχοι Αγ. Νικολάου & Ιεράπετρας

Τις παραιτήσεις τους απέστειλαν σήμερα στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, σε συνέχεια της απόφασης παραίτησης των μελών των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων του Λασιθίου, που είχε ληφθεί σε έκτακτες συνεδριάσεις τους στις 6 Μαρτίου 2013, με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον νομό. Τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της 6ης Μαρτίου, το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά», γιατί, όπως αναφέρει, εξαφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και γενικότερα ο νομός Λασιθίου από τον χάρτη ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντίθεση μάλιστα με την υπόλοιπη Κρήτη.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρει: «Εξουσιοδοτούμε τον δήμαρχο να μεταφέρει σε όσους αρμοδίους, κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς ή κομματικούς παράγοντες, τη βούληση όλων όσοι παριστάμεθα στη σημερινή συνεδρίαση να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφωρη και πολυεπίπεδη αδικία, που υφίσταται ο τόπος μας».

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για πέμπτη ημέρα σήμερα η κατάληψη των γραφείων της ΔΟΥ στον Άγιο Νικόλαο, από τις Επιτροπές Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου αλλά και πολίτες.

Διαβάστε επίσης:
Καταθέτουν τις παραιτήσεις τους οι δήμαρχοι του «Λασιθιστάν»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ, ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ, ΛΑΣΙΘΙΣΤΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!