Λάρισα: Η πόλη απέκτησε δημοτικό Πολυιατρείο

Νέο δημοτικό Πολυιατρείο απέκτησε η Λάρισα με πρωτοβουλία του δήμου Λαρισαίων, το οποίο εγκαινιάσθηκε σήμερα από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Το δημοτικό Πολυιατρείο στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο κεντρικής συνοικίας της Λάρισας και έχει ως στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την στήριξη των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως άποροι και ανασφάλιστοι, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενώ παράλληλα θα προωθείται η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε θέματα Δημόσιας Υγείας μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις ημερίδες, προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού, προγράμματα εμβολιασμών αλλά και η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών πρόληψης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Στο πολυιατρείο, το οποίο εξοπλίστηκε με πόρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, θα λειτουργούν ιατρεία και φυσικοθεραπευτήριο, ενώ στελεχώνεται με ιατρούς (παθολόγο, παιδίατρο κ.α.) φυσιοθεραπευτή και νοσηλευτές που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες προς τους έχοντες ανάγκη πολίτες.

Επίσης, στο χώρο του πολυιατρείου, θα λειτουργεί και γραφείο για την εξυπηρέτηση πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα και της κεντρικής διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!