Λαμπάκης: Οι δήμαρχοι δεν ζητούν βουλευτικό μισθό, αλλά ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης

Συνέχεια στη συζήτηση που έχει προκύψει αναφορικά με την εξίσωση αποδοχών – αποζημιώσεων των βουλευτών και δημάρχων, δίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης. 

Συγκεκριμένα, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η παρακάτω επιστολή της ΚΕΔΕ έρχεται ακριβώς μετά τη διευκρινιστική δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, για να επιβεβαιώσει ακριβώς τα ίδια. Ότι δηλαδή, δε ζητάμε οι Δήμαρχοι «βουλευτικό μισθό», όπως κάποιοι διαστρεβλωτές έσπευσαν «καλοπροαίρετα» να ερμηνεύσουν αλλά ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, με μειώσεις».

Στην ανακοίνωση της δήλωσης, ο κ. Λαμπάκης επισυνάπτει και την πρόσφατη επιστολή της ΚΕΔΕ:

«Με αφορμή παρανοήσεις δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την εξίσωση βουλευτικού και δημαρχικού μισθού, από την ΚΕΔΕ ξεκαθαρίζουν ότι:

  1. Ως Δήμαρχοι δεν ζητούμε «βουλευτικό μισθό» όπως «καλοπροαίρετα» κάποιοι μεταφράζουν από την επιστολή μας. Προτείνουμε μισθολογική εξίσωση των Δημάρχων πόλεων άνω των 50.000 κατοίκων και των Βουλευτών με μειώσεις των αποδοχών του συνόλου του πολιτικού προσωπικού εφόσον χρειάζεται στο επίπεδο των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
  2. «Η Δημοκρατία είναι Ισότητα». Ζητούμε ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις βαθμίδες Διοίκησης, στην Κεντρική Διοίκηση αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
  3. Εφόσον δεν αμείβονται εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη των Επιτροπών, Οικονομικών και Ποιότητας των Δήμων, αλλά ούτε και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, αυτονόητα θα πρέπει έτσι να συμβαίνει και για τα μέλη των Επιτροπών της Βουλής.

Καλούμε, λοιπόν, τη Νομοθετική Εξουσία να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται το πολιτικό σύστημα, ως οφείλουν, και ότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των πολιτών και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Ζητούμε, όσο ισχύουν τα μνημόνια, να ισχύσει και η πρόταση μας με αναπροσαρμογή των αμοιβών του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, ισότιμα.

Ζητούμε να συμβάλλουμε όλοι στην εθνική προσπάθεια. Εάν χρειάζεται και εθελοντικά, όπως εξάλλου πράττει εδώ και χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού με μη αμειβόμενους δημοτικούς συμβούλους και με αμισθί περίπου τους μισούς Αντιδημάρχους, ενώ διαθέτουν 24 ώρες το 24ωρο την προσωπική τους ευθύνη για να στηρίξουν την τοπική τους κοινωνία.

Πρέπει ισότιμα, Βουλευτές και Δήμαρχοι, να συμβάλλουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αλλά και αυτοδίκαια να επικρατήσει η Δικαιοσύνη στους λειτουργούς του πολιτικού συστήματος.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΕΔΕ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!