λαμία-καταδίκη-πρώην-δημοτικού-συμβο-364193
ΔΗΜΟΙ | 20.02.2023 | 18:15

Λαμία: Καταδίκη πρώην δημοτικού συμβούλου για τον σοβαρό τραυματισμό 12χρονου σε γήπεδο 5Χ5

Στη Λαμία πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος καταδικάστηκε για τον τραυματισμό στο κεφάλι ενός 12χρονου σε γήπεδο 5Χ5. Το παιδί χτύπησε όταν έπεσε πάνω του το γκολπόστ.

Ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος στην απολογία του υποστήριξε ότι το γήπεδο 5Χ5 στη Λαμία ήταν κλειστό με λουκέτο και ειδική απαγορευτική πινακίδα. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως είχε προειδοποιήσει να μην μπαίνουν παιδιά για να παίξουν για όσο διάστημα παρέμενε ανενεργό.

Όπως έγραψε το lamiareport.gr, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας επέβαλλε τη Δευτέρα (20.02.2023) 18 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή στον πρώην δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, ως υπεύθυνο για τον τραυματισμό τον Ιούλιο του 2017, 12χρονου μαθητή στο γήπεδο 5Χ5.

Η υπεράσπιση σημείωσε ότι από την πλευρά του Δήμου και του εντεταλμένου συμβούλου έγιναν οι ενέργειες που προβλέπονταν για να διαταχθεί το κλείσιμο του χώρου. Επιπλέον, τόνισαν ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει 70 παιδικές χαρές και 40 γήπεδα και είναι αδύνατον να υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι γονείς του παιδιού, που αναφέρθηκαν στο δράμα που βιώνουν από τότε, καθώς το παιδί τους υπέστη κάταγμα θόλου κρανίου από το σιδερένιο γκολπόστ που έπεσε πάνω του!

«Το παιδί λιποθυμάει και δεν μπορεί να διαβάσει πολλές ώρες», είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα συμπλήρωσε ότι ο γιος της έχει λιποθυμικές τάσεις κάθε φορά που κουράζεται.

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ασκήθηκε έφεση, ενώ στις 5 Μαΐου έχει προσδιοριστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας η συζήτηση της αγωγής αποζημίωσης.