ΡΟΗ
προηγ επομ

Λαϊκή Συσπείρωση Κέρκυρας: Ο ενιαίος Δήμος διασπάστηκε, τα προβλήματα μεγαλώνουν

  • Απο stergios
  • 13 Ιουλίου 2019 - 13:40
  • Comments Off

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την έγκριση των Μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των τριών νέων Δήμων της Κέρκυρας αλλά και την κατανομή του προσωπικού, αναδείχτηκαν για μία ακόμη φορά οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες των δημοτικών αρχών αλλά και των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες των Δήμων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέρκυρας:

«Επίσης, αναδείχτηκε το πόσο εξαπάτησαν τον κερκυραϊκό λαό οι 3 νέοι Δήμαρχοι, που ενώ προεκλογικά επιδίδονταν σε εξαγγελίες και διαφήμιζαν ότι έχουν λύση για όλα, τώρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα… Έχουν καθήκον να καταθέσουν τις προτάσεις που διακήρυτταν πριν τις εκλογές και που όπως έλεγαν θα επιλύσουν τα ζητήματα αυτά. Τις προτάσεις αυτές θα πρέπει να δεσμευτεί να τις υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή.

             Εμείς θεωρούμε ότι, οι  3 νέοι Δήμαρχοι  αντί  να ερίζουν για το μοίρασμα της μιζέριας του ενιαίου Δήμου, έχουν καθήκον να διεκδικήσουν  από  τώρα  τους  απαιτούμενους οικονομικούς πόρους,  τα  μέσα αλλά και νέο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν  οι υπηρεσίες τους.

            Στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη μεριά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισημάνθηκε η μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει. Σύμφωνα με τα οργανογράμματα υπάρχουν ακόμη 462 κενές οργανικές θέσεις εκ των οποίων μόνο οι 182 θα καλυφθούν από την πολυαναμενόμενη προκήρυξη 3Κ. 

            Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η εύλογη ανησυχία των (533) εργαζομένων του ενιαίου (…ακόμα) Δήμου Κέρκυρας που βλέπουν ότι κινδυνεύουν να μετακινηθούν σε Βορρά ή Νότο επωμιζόμενοι οι ίδιοι έξοδα και χρόνο, εξ’ αιτίας των προγραμματισμών σε προσωπικό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε στον αέρα.

            Τα κενά σε προσωπικό, οι ελαστικές σχέσεις εργασίες, η κινητικότητα, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, η αξιολόγηση του προσωπικού έχουν τη σφραγίδα της μνημονιακής και Ευρωενωσιακής εποπτείας στην οποία συμφωνούν βέβαια και οι ελληνικές κυβερνήσεις. Στόχο έχουν την  προσαρμογή της Τοπικής Διοίκησης στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προς όφελος των κερδών των  επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των εργαζομένων στους δήμους, αλλά και κατ’ επέκταση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

            Καλούμε τους εργαζόμενους των Δήμων της Κέρκυρας να μην εφησυχάσουν. Με το Σωματείο τους να διεκδικήσουν την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε κλάδους και σε ειδικότητες που υπολείπονται στις υπηρεσίες.

            Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών του.

            Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τους εκλεγμένους της μέσα από τα νέα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων της Κέρκυρας, αλλά και με το λαϊκό κίνημα θα πρωτοστατήσει για λύσεις σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.

            Θα σταθεί δυναμικά απέναντι σε πολιτικές που υποβαθμίζουν, εμπορευματοποιούν ή ιδιωτικοποιούν Δημοτικές υπηρεσίες και δομές σε όφελος των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΗΜΩΝ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!