λαϊκή-συσπείρωση-καισαριανής-απλήρ-634960
ΔΗΜΟΙ | 16.07.2020 | 14:28

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: «Απλήρωτες ξανά οι σχολικές καθαρίστριες»

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής:  Για δεύτερη φορά απλήρωτες μέσα στο σχολικό έτος μένουν οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση έργου !

Είναι εκείνες οι δώδεκα εργαζόμενες που κρατάνε με νύχια και με δόντια, χρόνια τώρα, καθαρά τα σχολεία της πόλης μας, που αμείβονται με την αίθουσα μεικτά 33€/μήνα και ο καθαρός μισθός τους δεν ξεπερνά στην καλύτερη περίπτωση τα 400-500€. Είναι οι εργαζόμενες που δεν μπορούν να αρρωστήσουν, να πάρουν άδεια, απολύονται κάθε Ιούνιο και επαναπροσλαμβάνονται κάθε Σεπτέμβριο!  Είναι οι ίδιες που μέσα στην πανδημία, παρότι δεν γνώριζαν πώς θα πληρωθούν, χωρίς ακόμα να τους έχουν δοθεί οδηγίες και Μέσα Ατομικής Προστασίας, δέχτηκαν να δουλέψουν εκτός σχολείων (π.χ. στο Δημαρχείο). Είναι αυτές που από το άνοιγμα των σχολείων μετά τον εγκλεισμό έκαναν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ για να προστατέψουν τα παιδιά μας από την διασπορά του ιού, αλλάζοντας κάποιες φορές και 3 σχολεία μέσα στη μέρα. Σ’ αυτές τις γυναίκες που είναι από προχθές ξανά απολυμένες, σε εργασιακή ομηρία για την επαναπρόσληψή τους, λίγες μέρες πριν τις όποιες καλοκαιρινές διακοπές σχεδιάζουν να κάνουν με τις οικογένειές τους, η Κυβέρνηση και Δήμος λέει ένα … μεγάλο ευχαριστώ αφήνοντάς τες για μια ακόμα φορά μέσα στο σχολικό έτος απλήρωτες!

            Η Κυβέρνηση της ΝΔ ενώ χαρίζει πακτωλό χρημάτων στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, στους πολιτικούς της εξυπηρετητές κ.λπ. δεν βρίσκει το απαιτούμενο ποσό για να πληρώσει εγκαίρως τις εργαζόμενες αυτές που ξεπερνούν τις 15.000 πανελλαδικά! Τις αντιμετωπίζει ως εργολάβους του εαυτού τους… Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο δυστυχώς, είναι διαχρονικό με όποια κυβέρνηση. Οι αγώνες τόσες δεκαετίες των εργαζόμενων σχολικών καθαριστών/στριων μπόρεσε και απέσπασε κάποιες κατακτήσεις και πρέπει ο αγώνας τους να ενταθεί με την στήριξη του συνόλου του ταξικού κινήματος, αλλά και της σχολικής κοινότητας

Το καινούργιο είναι η στάση της δημοτικής αρχής του κου Βοσκόπουλου, που για δεύτερη φορά αρνείται να τις πληρώσει από τα χρήματα των σχολικών επιτροπών. Μια τακτική που εφάρμοζαν τόσο οι δημοτικές αρχές στο παρελθόν, όσο και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. Ούτως ή άλλως στις σχολικές επιτροπές θα πιστωθούν τα χρήματα που θα έρθουν από την κυβέρνηση … όταν έρθουν ! η απάντηση του υπεύθυνου αντιδημάρχου κου Κιτσέλη είναι ότι οι σχολικές επιτροπές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ! ΜΟΝΟ 1.000€!

Κι όμως η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκπρόσωποι των φορέων στο δημοτικό συμβούλιο και στις σχολικές επιτροπές, προειδοποιώντας για τα σχολικά ταμεία είχαν θέσει το ζήτημα της ενίσχυσης των σχολικών επιτροπών. Αυτό έγινε σε τουλάχιστον 2 δημοτικά συμβούλια, και στο τελευταίο με αφορμή την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με την προείσπραξη των 300,000€ του επόμενου έτους. Προτίμησαν να αφήσουν αποθεματικό 240.000€ παρά να ενισχύσουν τα σχολεία, και ενώ διαμορφωνόταν μια άσχημη κατάσταση τόσο από τα μηδενικά έσοδα από τα κυλικεία, όσο και από τα αυξημένα έξοδα των σχολείων που πλήρωσαν μόνα τους την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας και των καθαριστικών.

Τότε σύσσωμη η δημοτική διοίκηση έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αναφέροντας αποθεματικό κάμποσων δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αρνιόταν την ενίσχυσή τους με 20.000€ ως αρχικό ποσό… τώρα -αν ισχύει αυτό- ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τι έχει να πει;

Να πληρωθούν τώρα οι σχολικές καθαρίστριες !

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΚΟΠΟ!