λαϊκή-συσπείρωση-αργολίδας-τραγική-κ-425608
ΔΗΜΟΙ | 18.01.2023 | 21:54

Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας: Τραγική κατάσταση στην υπηρεσία καθαριότητας του Δ. Ναυπλίου

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δ. Ναυπλίου, χαρακτηρίζοντάς την τραγική, ενώ θέτει προ των ευθυνών του τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο που –όπως λέει-με τη στάση του απαξίωσε την υπηρεσία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 16/1 παρευρεθήκαμε στη συνέλευση των εργαζομένων του σωματείου ΟΤΑ του νομού Αργολίδας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου. Συζητώντας εκτενέστατα με τους εργαζόμενους, διαπιστώσαμε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  στην καθαριότητα του δήμου Ναυπλίου. Παρά τις πιέσεις και τους εκφοβισμούς που δέχονται από την πλευρά της διοίκησης , οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν άθλιες συνθήκες εργασίας και απαξίωσης που βιώνουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Δέχονται απειλές και βία από προϊσταμένους τους ώστε να δουλεύουν με ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας ως πλήρωμα ή οδηγοί σε ξεχαρβαλωμένα και επικίνδυνα απορριμματοφόρα. Εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία και είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο ατυχήματος.  Πολλοί εργαζόμενοι, μη αντέχοντας τις συνθήκες εργασίας, αποχωρούν.

Ιδιαίτερα μετά την παραχώρηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτη, με το υπερβολικό ποσό των 2.606.000,42 € για δύο χρόνια, οι εκβιασμοί έχουν πάρει το χαρακτήρα της τρομοκρατίας με την απειλή της απόλυσης.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος με τη στάση του απαξίωσε την Υπηρεσία Καθαριότητας και  τους εργαζομένους του δήμου  με στόχο την ιδιωτικοποίηση. Φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την ισοπέδωση του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας, ανοίγοντας τον δρόμο στα επιχειρησιακά συμφέροντα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε από τους εργαζόμενους να μη φοβούνται,  να συσπειρωθούν στο σωματείο τους για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Τους δηλώσαμε ότι είμαστε στο πλευρό τους, τους στηρίζουμε και τους καλούμε να μην εμπιστεύονται όλους αυτούς, που προεκλογικά υπόσχονται ότι θα είναι στο πλευρό τους,  αλλά συγχρόνως υποτάσσονται στην αντεργατική πολιτική και κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων καθαριότητας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, τους ενάντια στις απειλές και τη τρομοκρατία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια είτε στις απολύσεις τους, είτε τους μετατρέπουν σε δούλους – εργάτες για το συμφέρον του εργοδότη – ιδιώτη.

Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου τους.

Κανένας μόνος του.

Καμία μόνη της