Λαϊκή Συσπείρωση: Aνησυχία για την κατάσταση της παραλίας της Βάρκιζας (φωτο)

Την ανησυχία των κατοίκων του Δήμου μας έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας. Εδώ και αρκετές μέρες, η θάλασσα έχει γεμίσει με χώμα και πιθανά άλλα υλικά, από το σε εξέλιξη έργο «Διευθέτηση του ρέματος ΚΟΡΜΠΙ», που κατασκευάζει η εταιρία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ και παρακολουθείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρακολουθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την εξέλιξη αυτού του θέματος από την πρώτη στιγμή, όταν και εμφανίστηκε το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλές μέρες, το φαινόμενο συνεχίζεται. Βρεθήκαμε στο χώρο και είδαμε από κοντά τι συμβαίνει.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Πασακυριάκος επικοινώνησε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου με την κατασκευαστική εταιρία, προκειμένου να ενημερωθεί και να ζητήσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Κώστας Πασακυριάκος με υπεύθυνο της εταιρίας, προκύπτουν τα εξής:

  1. Κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε βάθος 3 – 4 μέτρων, σε σημείο που βρίσκεται στην περιοχή κοντά στο εργοτάξιο, βγήκε στην επιφάνεια μία μεγάλη πηγή με μόνιμη ροή υφάλμυρου νερού. Η διάμετρος της τρύπας που υπήρχε εκεί, είναι μισό μέτρο. Τα νερά από την πηγή, μαζί με χώμα, φτάνουν στη θάλασσα.
  2. Η εταιρία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε,με σταθεροποίηση του εδάφους. Η εταιρία δεν μπορεί να εκτιμήσει τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης. Ενδεχομένως, η αποκατάσταση να χρειαστεί 1 με 2 μήνες.
  3. Σε διευκρινιστική ερώτηση του Κώστα Πασακυριάκου, για το εάν μπορεί η εταιρία να απαντήσει με βεβαιότητα ότι αυτό που πέφτει στη θάλασσα είναι μόνο χώμα, ο υπεύθυνος της εταιρίας, είπε μεν ότι είναι χώμα, ωστόσο, δεν μπορεί να απαντηθεί με απόλυτη βεβαιότητα, εάν δεν γίνει
    εργαστηριακός έλεγχος. Κι αυτό γιατί η εταιρία δεν γνωρίζει τι συμβαίνειστο υπέδαφος της περιοχής.

Κατόπιν όλων αυτών, η Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζει με υπευθυνότητα να παρακολουθεί το θέμα και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την εταιρία που κατασκευάζει το έργο και την Περιφέρεια Αττικής ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των κατοίκων  του δήμου μας για το τι συμβαίνει.

Ειδικότερα:
– Να ενημερωθούμε από την κατασκευαστική εταιρία τι είναι αυτό που πέφτει στη θάλασσα και εάν είναι μόνο χώμα;

– Ποιος θα είναι ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή;

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]